Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски заяви, че Европа

...
Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски заяви, че Европа
Коментари Харесай

Нейнски: Европа трябва да разбере, че има нужда от Румъния и България в Шенген

Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски съобщи, че Европа би трябвало да разбере, че има потребност от Румъния и България в Шенген.

" След изявлението на Урсула фон дер Лайен и поддръжката от Европейска комисия за приемането на България и Румъния, съгласно мен, отпадането на механизма беше следваща разумна стъпка. Много е значимо двете страни да преглеждат себе си като обекти на европейската политика. Онова, което ще обърне мача, ще бъде самочувствието на две страни, които са създали доста по пътя си към извършване на критериите ”, изясни Нейнски в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ”.

„ Очевидно в Австрия има мощни националистически придвижвания и геополитически ползи. Мога единствено да предсказвам, защото самата аз съм била в състояние да договарям за България за отпадането на визите и си припомням, че по същия метод имаше 2-3 страни, които бяха тогава трудности за нашето приемане ” ”, разясни някогашният министър на външните работи.

За срещата сред Владимир Путин и Ким Чен-ун:

„ Някои виждат в тази среща опит да се направи байпас с помощта, идваща от Китай. Т.е. Китай да даде оръжия на Северна Корея, Северна Корея да даде на Русия ”, сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР