Хамас планира да разположи своя база в Турция и атаки

...
Хамас планира да разположи своя база в Турция и атаки
Коментари Харесай

Таймс: Хамас планира база в Турция, за да извършва тероризъм в съседни страни

" Хамас " възнамерява да разположи своя база в Турция и офанзиви в прилежащи страни

Ислямисткото палестинско придвижване " Хамас " е възнамерявало да сътвори загадка база в Турция и терористични кафези на други места, с цел да координира офанзиви против израелски цели в прилежащи страни, в това число други членове на НАТО, заяви вестник " Таймс ", базирайки се на видени от негови публицисти документи, хванати от израелската войска.

Документ, озаглавен " Създаване на база в Турция ", е открит в дома на Хамза Абу Шанаб, шеф на щаба на Яхия Синуар, водач на " Хамас " в Газа. Той разказва напъните на Израел да упражни напън в Ивицата Газа през последното десетилетие, което е предиздвикало " Хамас " да се пази.

В резултат на това, съгласно неназования създател на проекта " няма различен избор, с изключение на да се работи с огромни старания за основаване на военни центрове, които ще бъдат база за специфични интервенции, които могат да укрепят силите на съпротивата военно, дипломатически и морално ". Така е препоръчано да се сътвори клон за сигурност в чужбина, който ще бъде в положение да прави разследващи и военни интервенции в бъдеще.

Документът дефинира тригодишен проект за " основаване на доста военни кафези и секрети квартири в доста страни ", където да последва образование и практическо обмисляне на саботажи и убийства.

Сред упоменатите цели са фрагменти на " Мосад " - израелското външно разузнаване - и " авторитетни израелци ".

В документа се загатва също " бойкот на израелски военноморски кораби " и " отвличания ".

Планът включва детайлности по отношение на финансирането и личния състав, който ще бъде изпратен за основаване въз основата в Турция. Не е ясно дали проектът е бил прибавен преди " Хамас " да стартира офанзивата си на 7 октомври, на която Синуар се счита за главен основател, или в Турция са били основани кафези, прецизира " Таймс ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР