Бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова защити президента

...
Бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова защити президента
Коментари Харесай

Истина ли е? Думите на бивш министър за Радев

Бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова отбрани президента Радев от митингите.

" И аз не знам тези митинги пред президентството срещу какво са – против това да се отстраняват медиаторите при доставката на природен газ от Русия или против какво стачкуват непринудено тези хора ", уточни тя. " Ние от ГЕРБ сме за 100% диверсификация на доставките на природен газ за България от " Газпром ". Така че ние ще работим в тази посока ".

" Това управление на „ Булгаргаз ” трябваше в действителност да бъде заменено. Сега с кой ще бъде заменено е въпрос на управническо решение. Така е преценено, по този начин е подходено. Аз в действителност поисквам триумф на госпожа Златева, тъй като моментът е доста тежък и доста виновен ". Така разяснява промените в управлението на предприятието някогашният енергиен министър в кабинета " Борисов "  Теменужка Петкова.

В предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS тя уточни за контракта с " Газпром износ ", който изтича на 31 декември 2022 година, че би трябвало да проучим опита на страни като Германия, Австрия, Унгария, Гърция и да забележим по какъв начин те са подходили с превалутирането. Защото съгласно нея нито една от тези страни ще изложат на риск своята сигурност на доставки на газ или ще позволен да има финансов риск в тази сутуация.

" България не е серпантина да получава съветски природен газ ", допълни Петкова и акцентира, че той обаче идва с 30% по-висока цена. По думите ѝ това коства на държавата над 100 милиона на месец. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР