Бившият каталунски президент Карлос Пучдемон очаква в Германия своята екстрадиция,

...
Бившият каталунски президент Карлос Пучдемон очаква в Германия своята екстрадиция,
Коментари Харесай

Пучдемон няма да се предаде

Бившият каталунски президент Карлос Пучдемон чака в Германия своята екстрадиция, с цел да посрещне следствията от дейностите си.

„ Той в никакъв случай няма да се съобщи. Това е неговото известие към каталунския народ “, сподели юристът му Гонсало Бое, откакто беседва с Пучдемон в пандиза.

Пред него той е споделил, че жителите „ имат правото да показват своите стремежи за самостоятелност на Република Каталуния “.

„ Той има цялостно доверие в немската правосъдна система, “ съобщи Бое.

На 1 октомври 2017 година беше извършен референдум за самостоятелност в най-заможния североизточен район на Испания – Каталуния. Централното държавно управление дефинира референдума като противозаконен. Мадрид предприе дейности за обезпечаване на контрола, само че на 27 октомври каталунските депутати оповестиха самостоятелност от Испания.

Мадрид реагира с назначението на нови избори, като в същото време уволни държавно управление на Каталуния и приключи автономията на района. Сваленият от служба районен президент Карлос Пучдемон, който е упрекнат тласкане към протести и безредици, се укри в Белгия в края на октомври предходната година.

Върховният съд на Испания изиска интернационална заповед за избягалия от страната политик и редица негови последователи. Те са упрекнати в опит за фракционизъм.

Карелес Пучдемон беше задържан на 25 март от немските гранични управляващи при опит да влезе в страната. Той трябваше да отиде в Белгия. Неговото задържане провокира вълна от неодобрение в Каталуния, а също по този начин редица неправителствени организации желаеха от немските управляващи да го освободят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР