Бившият капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който в момента е

...
Бившият капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който в момента е
Коментари Харесай

Чорбаджийски: В Полша трябва да си като войник! В България атмосферата в съблекалнята е по-добра!

Бившият капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който сега е част от Стал (Миелец), приказва за разликата сред българския и полския футбол. Бранителят показа, че се усеща добре в сегашния си отбор и се надява да получава повече игрово време. Ето какво съобщи той пред TVPSPORT.PL:

" Прекарах по-голямата част от кариерата си в България. Исках да опитам нещо друго и взех решение, че мога да се развъртвам повече в Полша. И не останах отчаян - равнището тук е по-високо. Особено откакто имате повече класни играчи. Стал може да не е звездният отбор на лигата, само че като тим можем да бъдем сложни за превъзмогване, което в действителност ми харесва ", споделя родният защитник.

" В Румъния бях единствено чартърен, което утежни нещата. Когато всички бяха здрави, не можех да играя, тъй като Стяуа трябваше да заплати на ЦСКА за представянето ми. Затова трябваше да " разгадавам " на травми и санкции. Честно казано, не желаех да вървя там, само че клубът реши да се възползва от предлагането и това беше единствената ми опция, за жалост. Освен това не одобрявам румънския футбол. В коя друга страна санкционират за три жълти картона? Начинът на ръководство на клубовете е характерен ".

" Стяуа постоянно ми плащаше в точния момент. Но съм чувал, че в случай че някой влезе под кожата на притежателя, може да бъде изправен пред непредвидени финансови наказания. Джиджи Бекали е горделив и убеден човек, който желае да управлява всичко в клуба, в това число тима. В резултат на това за чужденците беше по-зле ", сподели още 26-годишният бранител.

" Имате доста огромни игрища, прилична база за тренировки, ходите на подготвителни лагери... В това отношение ние в България сме доста зад вас. Атмосферата в съблекалнята в България е по-добра. По-забавно е - несъмнено, че тук не приказвам за празненства, а че можем да се забавляваме на тренировки. А в Полша би трябвало да си като боец - нямаш време да се отпуснеш, би трябвало да даваш 100 %, а може би 100 и двадесет през целия час! "

Освен това в България има по-голяма интеграция, екипът обядва дружно, намира се в свободното си време. Не знам, може би тъй като има повече чужденци в Полша - има доста играчи с друг нрав.

Божидар Чорбаджийски разкри проектите за своето бъдеще.

" Имам упоритости да остана тук и да мога да играя във всяка среща. Но ще забележим какво ще стане след пет месеца и какъв брой постоянно ще играя напролет. На такава възраст съм, че би трябвало да съм постоянно на терена и считам, че имам задоволително качества. Ако нямат потребност от мен в тима, просто ще напусна ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР