Бившият капитан и рекордьор по мачове с националния отбор Стилиян

...
Бившият капитан и рекордьор по мачове с националния отбор Стилиян
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Вчера доживяхме и Бербатов да плати сметката в ресторанта

Бившият капитан и рекордьор по мачове с националния тим Стилиян Петров разяснява борбата за БФС. Както е известно, той е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост.

„ Аз не се бях прибирал четири години, защото животът се промени. Живея в Бирмингам, само че имаме задължения със фамилията, учебно заведение, тренировки, в този момент и пандемията пречеше да се пътува. Промяна в БФС? Много сериозен въпрос, с който се борим отдавна. Митко и екипът обиколиха цялата страна, аз за жал нямах опция. Той може да каже повече неща. Конгресът би трябвало да го има, с цел да излязат всички претенденти. Няма значение кои са те - Борислав Михайлов, Христо Порточанов и Димитър Бербатов. Ето Митко Бербатов излиза с екипа си и демонстрира хрумвания. Ние не виждаме други претенденти, които желаят да го създадат. Изглежда, че задачата е да се избегне конгреса. Ние желаеме да създадем смяна. Най-странното е, че това е структурата на БФС от дълги години. Може би ние сме по-организирани, по-иновативни, единни. Клубовете към този момент им е писнало да ги третират по този метод. Футболът е за хората, които желаят да се развиват. Хората желаят да развиват треньори, футболисти “, съобщи Стилиян.

„ Знаехме с какво се захващаме, знаехме, че ще е доста мъчно. Казваха ни, че нямаме късмет, когато започнахме. Против системата няма по какъв начин да се борите. Повечето хрумвания при нас пристигнаха от Митко Бербатов. Той сподели по какъв начин желае да промени българския футбол към по-добро, с какъв екип желае да работи и да се случи. Той е съумял българин в България и в чужбина. Дали ще стане, ще забележим, нека. Ние желаеме да променим “, продължи той.

„ Всеки един от нас е минал през всяка една национална гарнитура. Знаем какъв брой е значимо. Ние сме изгубили респекта на международния футбол, а приказваме по какъв начин всичко е наред. Венци Стефанов излиза и споделя, че всичко е наред, а не е по този начин “, съобщи Петров.

" Държавата и БФС би трябвало да вървят ръка за ръка. Те са били и са още наши идоли. Не значи, че са неприятни хора, само че просто не са създали по този начин, че футболът да се развива задоволително добре “, продължи още Стилиян пред btv.

„ Те не знаят с какво се занимава Стилиян Петров. Те не знаят какъв опит имам в бизнеса, в маркетинга, във финансирането, във финансите. Ние имаме бизнеси, вършим бизнес интервенции. Важното е, че те потвърдиха след 15 години ръководство, че не престават да нямат административен опит, което е най-лошо и най-пагубното. Говоря с доста настоящи футболисти, които желаят да учат и да се развиват. Много умни момчета, които желаят да бъдат нещо в българския спорт. Те желаят да бъдат част от тази смяна. Няма напредък за българските гении, треньори и почитатели “.

" Нашите полезности са едни и същи, ние сме израснали по еднакъв метод, трудили сме се по еднакъв метод. Никога няма да забравим това. Така е било и с всички футболисти, които сме играли. Не сме завиждали на триумфите ни, а сме се подкрепяли. Вчера доживяхме и Митко да заплати сметката в ресторанта. Знаете, че аз прекосих през сложен интервал в битката с рака. Те двамата и много други български футболисти пристигнаха да ме видят. Ще опиша една преживелица, когато ми слагаха инжекциите, докторът беше огромен почитател на Манчестър Юнайтед и се беше тормозил в наличието на Бербо. Това е Митко Бербатов, това е Мартин Петров. Те пристигнаха да ме видят. Така цениш другарството. Не какво е направил за теб, а уважението. Разбира се, че без поддръжката на фамилиите, няма по какъв начин да сме тук. За нас фамилните полезности са доста значими. Това дефинира по какъв начин работиш и прогресираш. Това, което Митко Бербатов е построил, е доста забавно. Защото всеки един си има избрана роля и всеки знае с какво би трябвало да се занимава. Екипът за него е едно от най-важните неща, като той е съумял да го построи и да го сплоти “, приключи Стилиян Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР