Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обвини президента на Украйна Володимир

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обвини президента на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Берлускони обвини Зеленски за руската инвазията

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони упрекна президента на Украйна Володимир Зеленски, че е тласнал Русия към " безкрайна война “. Това излиза наяве от аудиозапис на негово изявление пред депутати, изминал в италианските медии, предава Bloomberg.

Записът хвърля спомагателна светлина върху натиска за намаляване на позицията на Италия по отношение на Русия в дясната коалиция, която завоюва изборите на 25 септември. Публикуването му следва това на различен запис, явно от същата среща с депутати, където Берлускони споделя за топлите си връзки с президента на Руската федерация Владимир Путин, цитира Агенция " Фокус ".

Скандалът се заформи на фона на опитите на Джорджия Мелони да реализира единодушие за постовете в кабинета с Берлускони и другите сътрудници в обединението. Тя даде обещание да не трансформира проукраинската позиция на Италия и увери, че поддържа изпращането на оръжие и помощ за Киев.

В изказване в сряда, коментиращо забележките на Берлускони, Мелони сподели, че няма да одобри никаква двоякост във външната политика, в случай че стане министър-председател.

Русия нахлу в Украйна през февруари, откакто преди този момент струпа войски на украинската граница " за учения “. За да оправдае нахлуването, Путин упрекна държавното управление на Украйна в " геноцид “ против етническите руснаци и говорещите съветски език в Донбас, безпричинно изказване, изцяло отхвърлено от Украйна, както и от Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз, изяснява организацията.

В аудиозаписа, който беше оповестен от La Presse в сряда, 86-годишният Берлускони споделя, че Путин не е желал да влезе във война, само че е бил заставен да го направи поради продължаващите офанзиви на Украйна против подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас.

След избирането си Зеленски " утрои офанзивите “ против отделилите се републики, съгласно Берлускони, и Путин се намеси, с цел да го смени с държавно управление, " формирано от украинско малцинство, от почтени, рационални хора “.

" Той влезе в Украйна и откри обстановка, която не можеше да планува, на опозиция от украинците, които започнаха да получават пари и оръжия от Запада още на третия ден “, сподели Берлускони. " Така че вместо двуседмична интервенция, войната се трансформира допълнително от 200- годишна битка “.

В първото аудио, оповестено във вторник, Берлускони изрази угриженост по отношение на помощта на Италия за Украйна и сподели, че Путин му е изпратил кашон водка и писмо за рождения му ден. В същия ден, в изявление, излъчено по националната телевизия, ръководителят на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана, прочут със своите проруски възгледи, сподели, че глобите против Москва може да се окажат " бумеранг “.

Във вторник партията на Берлускони отхвърли той да е възобновил контактите си с Путин и съобщи, че позицията му във връзка с Украйна е " в сходство “ с тази на Европа и Съединени американски щати.

Ангажиментът към Европа и към западните сътрудници, в това число Съединени американски щати, постоянно е бил " в основата на моята работа като политически водач и човек на държавното управление “, сподели Берлускони в изказване късно в сряда, потвърждавайки, че мненията му са били извадени от подтекста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР