Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който оглавява Форца Италия, спечели

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който оглавява Форца Италия, спечели
Коментари Харесай

Берлускони отива в Европарламента

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони, който оглавява Форца Италия, завоюва 557 000 гласа в последните избори за Европейски парламент като стана най-популярният претендент на партията, съобщи БГНЕС.

Берлускони стана първи измежду своите партийни членове във всичките четири от петте изборни региона, в които той реши да се кандидатира за Европейския парламент. В петия изборен регион, в централна Италия, описът на Форца Италия оглави сегашният ръководител на Европейския парламент и заместител на Берлускони в партията Антонио Таяни. " Както и преди сме незаменими, без нас дясноцентристите губят ”, цитира вестник " Република ” Берлускони.

През 2013 година той загуби опцията да заеме държавна служба и да се кандидатира за изборите поради присъдата по случая с финансова машинация в своята група " Медиасет ". Преди година заповедта за възбрана бе анулирана, написа Петел.бг.

Според резултатите от изборите Форца Италия е спечелила единствено 8,8% от гласовете. Убедителна победа пред тях означи дясната партия Лига, която поредно подлагаше на критика политиките на настоящето управление на Европейския съюз и настояваше за нуждата от унищожаване на антируските наказания на Европейски Съюз.

За Лига са дали своят вот 34,3% от италианците, като за първи път я трансформират в най-влиятелната политическа мощ в страната. Второ място заема Демократическата партия, която поддържаха 22,7% от гласоподавателите. В първата тройка влиза Движението " Пет звезди ", което завоюва 17%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР