Бившият губернатор на Варна Благомир Коцев, който виси с 23

...
Бившият губернатор на Варна Благомир Коцев, който виси с 23
Коментари Харесай

ПАНИКА в Narod.bg: Благомир Коцев на мушката на прокурор за незаконен договор, присъдата е 5 г. затвор

Бившият губернатор на Варна Благомир Коцев, който виси с 23 млн. $ на „ Дойче банк “, се пробва да се избави от присъда за закононарушение по работа, научи Narod.bg от собствен човек в Общинския съвет на морската столица.

Новината е, че в Окръжна прокуратура-Варна има формирано досъдебно произвеждане по член 282, алинея 1 от Наказателния кодекс против схемаджията, който измами ПП-ДБ, с цел да се промуши като техен претендент за кмет на морската столица:

Длъжностно лице, което наруши или не извърши служебните си отговорности, или надвиши властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза или да аргументи другиму щета и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, се санкционира с отнемане от независимост до пет години, като съдът може да постанови и отнемане от правото по чл. 37, алинея 1, точка 6, или с пробация.

Текстът засяга осъществено закононарушение от служебно лице и засяга интервала, в който скандалният Благомир Коцев беше назначен в прорез със закона и без право да извършва служебните отговорности на регионален шеф.

Казусът е обикновен, само че индикативен за манталитета на пишман политика. Благомир Коцев като регионален шеф подписва контракт с адвокатското сдружение, което от години пази интереса на компаниите му. След като става обществено прочут този контракт, Коцев заплаща „ от джоба си “ таксите на адвокатското сдружение до приключването на контракта, който в това време е преустановен от наследилия го на поста губернатор.

Ще си кажете – брей, какъв честен човек! Особено, като се запознаете със личните му пояснения по случая.

Всъщност Благомир Коцев и юристите му са напълно наясно, че при формираното досъдебно произвеждане той е застрашен от присъда. Плащайки част от контракта, той се пробва да избегне наказателната отговорност, влизайки в хипотезата, че не е предизвикал вреди на Областната администрация във Варна с противозаконния контракт.

Реклама

Коцев, обаче, не може да покрие „ от джоба си “ таксите, които в това време е плащал на частното си адвокатско си сдружение като регионален шеф и това, че е нанесъл вреди на страната не би трябвало да остане неусетно от прокуратурата.

Веднага след назначението му за регионален шеф – без нужното обучение, макар присъединяване му в търговски сдружения и без допуск до класифицирана информация, Благомир Коцев подписва контракт с адвокатско сдружение „ Диан Иванов и Партнърс “.

Същото освен е на адреса на компаниите на Коцев и родата му, само че от години се грижи за бизнес-интересите им. Договорът е подписан за 69 900 лева – в размер, за който няма потребност от провеждането на конкурс. Контрактът е подписан макар, че в Областна администрация има 9 експерти с юридическо обучение, което прави наемането на външни изцяло ненужно.

От своя страна „ Диан Иванов и Партнерс “ ревизират делата, по които е страна Областна администрация, и отдръпват исковете си. Така ощетяват страната, тъй като не дават опция да се завоюва което и да е било дело. Губят се и пари, тъй като за всеки правосъден спор първо се внася такси от Областна администрация и дали има дело или не, към този момент са разходвани държавни средства.

Благомир Коцев изяснява, че е сключил контракта с „ Диан Иванов и Партнерс “, тъй като от години ги познавал и им имал доверие. Тезата му е изцяло несъстоятелна институционално. Отделно това, че той не познава повече юристи, напълно не значи, че определените са най-компетентни.

На последващо място – в Областна администрация – Варна надали има комплицирани правни проблеми, които да са непостижими за юрисконсултите. Ако последните са некомпетентни, решението е да бъдат освободени и да се назначат адвокати с нужните познания.

Прависти, до които се допита Narod.bg, са безапелационни, че договорът на Благомир Коцев като регионален шеф с адвокатско сдружение „ Диан Иванов и Партнерс “ е изцяло неплатежоспособен, а ние в никакъв случай няма да сме напълно ясно дали юристите са работили за страната или за частния интерес на Коцев – до каква степен той се е облагодетелствал, до каква степен е облагодетелствал частни лица с държавни пари?

Но е несъмнено, че Коцев още веднъж е надскочил закона – държание типично за него, за началника му Кирил Петков и за цялата пирамида, наречена „ Продължаваме промяната “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР