Бившият германски канцлер Ангела Меркел защити решението си от 2008

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел защити решението си от 2008
Коментари Харесай

Меркел с исторически думи за Украйна! Какво напомни

Бившият немски канцлер Ангела Меркел отбрани решението си от 2008 година да блокира незабавното присъединение на Украйна към НАТО, отхвърляйки рецензиите на украинския президент Володимир Зеленски в миг, в който съветската инвазия помрачава шестнадесетгодишното ѝ завещание, написа БГНЕС.

Говорителка на Меркел разгласява малко изказване, в което някогашната канцлерка споделя, че поема отговорност за решенията си на срещата на върха на НАТО през 2008 година в Букурещ.

Зеленски дефинира като " неверна преценка " воденото от Франция и Германия решение на срещата на върха на НАТО в Букурещ да не се одобри страната му в Алианса макар настояването на Съединени американски щати.

" Приканвам госпожа Меркел и господин Саркози да посетят Буча и да видят до какво е довела политиката на отстъпки пред Русия за 14 години ", сподели Зеленски, визирайки хипотетичните зверства против украинското цивилно население от страна на съветските войски, които международните сили дефинираха като " военни закононарушения ".

Меркел в малко изказване, публикувано от нейния представител, съобщи, че " поддържа решенията си във връзка със срещата на върха на НАТО през 2008 година в Букурещ ".

" С оглед на жестокостите, разкрити в Буча и на други места в Украйна, всички старания на държавното управление и на интернационалната общественост да застанат на страната на Украйна и да сложат завършек на съветското безчовечие и войната против Украйна имат цялостната поддръжка на някогашния канцлер ".

През 2008 година Германия счете, че е прекомерно рано Украйна да се причисли към НАТО, защото откри, че към оня миг не са изпълнени избрани политически условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР