Бившият германски канцлер Ангела Меркел призна, че към края на

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел призна, че към края на
Коментари Харесай

Меркел изрази съжаление, че към края на мандата ѝ влиянието ѝ върху Путин е намаляло

Бившият немски канцлер Ангела Меркел призна, че към края на мандата ѝ опциите ѝ да въздейства на съветския президент Владимир Путин сензитивно са отслабнали, съобщи ДПА.

" Беше ясно, че няма да съм канцлер още дълго и по тази причина просто би трябвало да призная, че разнообразни опити (да се преговаря) предходната година не дадоха никакъв резултат ", сподели тя в изявление за изданията от немската медийна група " Редакционснецверк Дойчланд ".

Меркел, която беше канцлер на Германия в продължение на 16 години, беше известна с това, че поддържаше контакт с Путин даже през сложни интервали и се стремеше връзката в никакъв случай да не прекъсва.

Тя се отдръпна от поста си след миналогодишните парламентарни избори.

От дистанцията на времето, Меркел сподели, че Путин към този момент не е имал предпочитание да се провежда среща на върха в по този начин наречения нормандски формат, който включва Русия, Украйна, Германия и Франция.

" От друга страна, и аз не съумях да основа някакъв спомагателен руско-европейски спорен формат по въпросите на европейската сигурност към към този момент съществуващия нормандски формат ", съобщи някогашният канцлер.

Помолена да разяснява, дали би се наела да посредничи в спора, тя отговори следното: " В момента подобен въпрос не стои ".

Войната стартира на 24 февруари и по тази причина Меркел не изключва опцията Путин да е чакал тя да освободи поста си, преди да нападне прилежаща Украйна.

Бившият канцлер съобщи, че напускането ѝ фактически може да е изиграло допринасяща роля, само че добави и други вероятни фактори, като да вземем за пример " изборите във Франция, изтеглянето на войските от Афганистан и застоя в осъществяването на Минските съглашения ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР