Бившият германски канцлер Ангела Меркел каза, че не съжалява за

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел каза, че не съжалява за
Коментари Харесай

Меркел заяви, че не съжалява за закупуването на руски газ

Бившият немски канцлер Ангела Меркел сподели, че не съжалява за предишните си решения да закупува обилни количества газ от Москва, която тогава беше главният снабдител на гориво за Германия. Това оповестява Lenta.ru, базирайки се на Асошиейтед прес (АП).

„ В подтекста на това време беше доста рационално и разбираемо да се получава газ по газопроводи, в това число от Русия. Беше по-евтино от втечнения природен газ (LNG) от други елементи на света “, оправда се някогашният канцлер.

Бившият канцлер акцентира, че даже по време на Студената война Москва остава благонадежден снабдител на енергийни запаси.

По-рано сегашният канцлер на Германия Олаф Шолц уточни като проблем обезпечаването на страната с газ. По неговите думи, Германия е енергийно подвластна от Русия и не е съумяла да сътвори нужната инфраструктура или да построи LNG терминали, с цел да смени доставчиците си, в случай че е належащо.

От февруари 2022 година вносът на сила от Русия в Германия е доста понижен. След известно време западната страна се изправи пред внезапно повишаване на цените на газа, електричеството и бензина. В резултат на това Берлин трябваше да изключи осветлението на Бранденбургската врата, Катедралата и Колоната на успеха.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР