Бившият енергиен министър Делян Добрев и бившият вицепремиер Томислав Дончев

...
Бившият енергиен министър Делян Добрев и бившият вицепремиер Томислав Дончев
Коментари Харесай

Томислав Дончев закова Асен Василев. Тайни срещи с Лукойл

Бившият енергиен министър Делян Добрев и някогашният вицепремиер Томислав Дончев заковаха вицепремиера и финансов министър Асен Василев поради постъпването на горивата. Дончев разкри секрети срещи на Василев с " Лукойл ", след което стартира повишаването.

Някой прибира по 10 млн. дневно, разгласи депутатът от ГЕРБ. И изясни пред публицисти в Народно събрание цялата скица.

България купува уралски петрол, който за разлика от сорта Брент, поевтинява, сподели Делян Добрев.

„ Българската рафинерия работи с уралски петрол. Цената му през последната 1 година няма изменение.  Няма изменение на цената на акцизите, нито на Данък добавена стойност. А горивата са 1 лев по-скъпи. За последните 6 месеца цената на всеобщия бензин и дизел са скочили с 36 и 37% ”, съобщи Добрев.

Той сподели данни на „ Блумбърг ”, съгласно които от февруари уралският петрол е поевтинял и междинната цена през май е била 78 $ на барел.

„ След войната в Украйна уралският петрол е с 30% по на ниска цена. Питаме за какво за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев ”, съобщи Добрев.

„ Защо купуваме на ниска цена съветски нефт, а плащаме безценен американски Брент? Това е разлика от 1 лев на литър. Някой ни дере и ги прибира в личния си джоб ”, съобщи Добрев.  

„ Общата консумация в България на година е 3,5 милиарда. Всички ние купуваме дневно към 10 милиона литра. По 1 лев разлика – някой прибира по 10 милиона дневно. Управляващото болшинство ни занимава с всичко друго, само че не и с това какво се случва на пазара на горива ”, сподели Добрев.

Депутатът сподели, че от ГЕРБ са предложили още предходната седмица да се сътвори комисия в Народно събрание, която да ревизира въпроса. Получили са поддръжка за това и от „ Демократична България ”. Внесена е била докладната. В петък е трябвало да влезе като първа точка основаването на такава комисия. „ НЕ единствено, че не беше прегледана в петък, само че я нямаше като точка в седмичната стратегия ”, сподели Добрев.  

„ Колективното публично схващане с неспокойствие следи какво се случва в пленарна зала – дали ще има още политически мигранти. А какво се случва през това време – заплаща всичко по-скъпо ”, сподели Томислав Дончев. „ За държавното управление има единствено една тематика – неговото лично оцеляване ”, разяснява депутатът.

„ Имам информация, че Асен Василев се е срещал 4 пъти с „ Лукойл ”. Горивата започнаха да скачат последните 6 месеца. Откога е това държавно управление? От 6 месеца. Среща се кабинетът с „ Лукойл ” и цената стартира да пораства. Едно произвеждане в Комисия за защита на конкуренцията е дълго. Ако нямаше срещи на кабинета с „ Лукойл ”, нямаше да имаме подозрения. Но има срещи, има лобизъм от страна на Асен Василев в Европейска комисия да продължим да купуваме съветски нефт. За газа споделяме: „ В никакъв случай съветски газ ”. Защо? За да вкараме медиаторите и да върви далаверата. 100 милиона единствено за месец май ”, сподели Добрев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР