Бившият депутат от Партията на националистическото действие (ПНД) Синан Оган

...
Бившият депутат от Партията на националистическото действие (ПНД) Синан Оган
Коментари Харесай

Бивш депутат националист обяви, че се кандидатира за президент на Турция

Бившият народен представител от Партията на националистическото деяние (ПНД) Синан Оган разгласи кандидатурата си за президент на идващите избори в страната, които предстоят следващата година, заяви електронното издание на в. " Айдънлък ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Оган сподели, че ще бъде кандидат-президент, който ще се бори за гласовете на част от националистическия електорат, в предаване по ТВ100.

Бившият народен представител съобщи, че в случай че не се яви име, което да съставлява турските националисти, самият той ще се кандидатира за президентството.

" В Турция има националистическа каста, към която спадам и аз. Важна част от тези хора биха дали своят вот за ПНД, само че не и за Реждеп Ердоган. Ако пък гласоподават за " Добра партия ", не биха дали своят вот за Кемал Кълъчдароглу. Техните гласове са почти 20-25 %. За кого ще гласоподават тези хора? За мен ще гласоподават, аз съм претендент ", сподели още Оган в телевизионното предаване.



Двете националистически сили в Турция - ПНД и " Добра партия " - са част от обособени предизборни обединения. ПНД е в съюз с ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Ердоган, а " Добра партия " се коалира с няколко опозиционни сили, измежду които водеща е Народнорепубликанската партия (НРП) на Кемал Кълъчдароглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР