Бившият държавен секретар на САЩ казваше, че един от най-досадните

...
Бившият държавен секретар на САЩ казваше, че един от най-досадните
Коментари Харесай

Неуспехът на ЕС да се обедини го прави слаб и неспособен на нищо

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати споделяше, че един от най-досадните моменти в работата му е следната специфичност на връзките с Европейската общественост.Той знаеше кой взема решения в Москва или Пекин. Но от самото начало у него възниквал въпросът: " На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? " Така стартира анализът на Марк Алмон във в. „ Дейли Телеграф ”.
Европейски Съюз има вяра, че е дал отговор на този въпрос. Брюксел има обща външна политика, която към момента е ембрионална, както и обща политика за сигурност. Европейският съюз даже обича да се показва като еднакъв на власт със Съединени американски щати или Китай. Изглежда, че тази поза дава отговор на високото посланичество на Европейски Съюз в интернационалните конгреси. Но неотдавнашното, на което тя беше подложена при среща с турския президент Ердоган, това оскърбление демонстрира, че цялото прословуто единение на Европейския съюз във външната политика е цялостна неистина.
 Марио Драги: Ердоган унижи Урсула фон дер Лайен Марио Драги: Ердоган унижи Урсула фон дер Лайен
Италианският министър председател Марио Драги упрекна турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че е унизил ръководителя на Европейската комисия Урсула...
Този епизод беше колкото занимателен, толкоз и алегоричен. Сякаш в символ, че Турция съществено и вечно се е отдръпнала от конвенцията за битка с насилието над дами, Фон дер Лайен беше изпратена да седне на дивана. И това стана тъкмо сега, когато ръководителят на Европейския съвет. Фон дер Лайен трябваше да си прочисти гърлото, с цел да притегли вниманието.
По-късно Мишел изясни, че му е обещано по-престижно място заради Но това е едва опрощение. Етикетът, който управлява интернационалните срещи на върха, се появи по отношение на нуждата по някакъв метод алегорично да се формализира действителният баланс на силите на интернационалната сцена. Фактът, че Фон дер Лайен беше на дивана, беше оскърбление. Освен това унижението е още по-чувствително, тъй като се сътвори усещането, че Мишел се съгласява с допотопните хрумвания на Ердоган за връзките сред мъжете и дамите.
Но още по-голям въпрос е следният: за какво Европейският съюз имаше двама президенти на тази среща? Въобще каква организация е това, в случай че има толкоз доста президенти, че би трябвало да им измислите подчиненост по метода, употребен в разклонените кралски фамилии?
По отношение на личния състав обаче Европейски Съюз не може да бъде наименуван образец за ефикасна дипломация. Носейки обилната брюкселска купа „ висш представител на Съюза по външните работи “, прокара Европейски Съюз през поредност от външнополитически „ паркетни бедствия “ през последните месеци. Най-известното от тях беше Руският външен министър употребява взаимната конференция, с цел да упрекна Европейски Съюз, че лъже съветските управляващи за отравянето на Алексей Навални. Борел просто нямаше отговор.
 Евродепутати упорстват за отговори по абсурда „ дивангейт “ Евродепутати упорстват за отговори по абсурда „ дивангейт “
Законодатели на Европейски Съюз приканиха двамата най-виссши чиновници на блока да обяснят дипломатическия скандал, при който главата на Комисията У...
Не можете да наречете страните-членки на Европейски Съюз обединен фронт в битката против враговете на Запада. Вече ясното чувство за разделяне в Европейски Съюз беше подсилено от опитите на Ангела Меркел и Еманюел Макрон да получат достъп до „ Спутник V ”, имунизацията на Владимир Путин. Тази седмица федерална провинция Бавария даже подписа прелиминарен контракт за доставка на 2,5 милиона дози. Зависимостта на Германия от съветския газ за нейната тежката промишленост, както и зараждащата потребност от съветска ваксина за потребностите на публичното здраве, дават на Кремъл такава задушаваща хватка на гърлото на Берлин, каквато там не помнят от детството на Меркел - и даже тогава въздействието на Москва беше лимитирано на територията Източна Германия (ГДР). За Макрон сегашната обстановка с пандемията във Франция е най-ниската точка на спад в неговия рейтинг и авторитет. Фиаското с европейската имунизация от ден на ден и повече снижава неговото дипломатическо въздействие.
Представителите на Европейски Съюз Шарл Мишел и Фон дер Лайен трябваше да окажат почтена опозиция на президента Ердоган. Плъзгането му към авторитаризъм е плашещо. Миграционната рецесия ( обстановката с милиони бежанци от Сирия и други източни страни, арестувани от Турция на нейна територия в подмяна на парични вливания от Европейски Съюз - изд.) - тази рецесия остава без дълготрайно решение. Това е макар многото милиарди, които Европейски Съюз към този момент е трансферирал на Анкара. През последните години Ердоган се отнасяше към НАТО по-скоро като зложелател, в сравнение с като другар. Към Гърция, член на НАТО, Ердоган се отнасяше с презрителна неприязън. Междувременно турската стопанска система в този момент е паднала на колене и държавното управление на тази страна обезверено се нуждае от пари. Изглежда, че Европейски Съюз има опцията да договаря от позиция на силата. Но по някакъв метод Европейски Съюз съумява да приключи договарянията с Турция всякога при най-ужасните условия за себе си.
Англия наподобява най-сетне се е измъкнала от Европейския съюз, само че Европа, която не е способна на нищо, към момента не е най-хубавата ни съседка. Характерният за днешна Европа идеологически коктейл от надменност и непросветеност е същинска покана за хищническо държание от враговете на Запада. Така че даже петдесет години откакто Кисинджър зададе известния си въпрос: " На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? " - този въпрос остава настоящ. Уви, това е реалност: многочислените „ президенти “ и други босове в Европейски Съюз още повече затрудняват отговора на този въпрос. И главоболието на неопределеността по отношение на това кой ръководи Европа става все по-остро. И освен при „ секретарите, които се обаждат “ от Белия дом.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР