Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати,

...
Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати,
Коментари Харесай

„Изправи се България“ предлага Никола Вапцаров за кандидат-кмет на София

" Битката за София към този момент стартира. На терена се появиха претенденти, издигнати на мрачно и с неразбираеми дела. Общото сред всички е, че са комфортни за управлявалите 18 години София - Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв метод не заплашват порочния им модел в София ", разяснява Манолова при оповестяването на предлагането на групировката за обществено разискване с левите партии и цивилен организации на претендент за кмет на София. 

Според " Изправи се България " потребността от мощен претендент на обединените леви в София става все по-очевидна. Затова и предлагането им било точно Никола Вапцаров.

" Нужен е претендент, който да даде опция. Който не е част от модела " Фандъкова ". Който не колаборира с досегашни ръководещи, не е бил в техните схеми и далавери и не е тяхно подставено лице. Кандидат, който да ни въодушеви за обединяване и победа. Призоваваме всички леви партии и обединения да предлагат своите претенденти в този момент. И дано вътрешно-коалиционен избор дефинира най-хубавия, който да се изправи против дясната омерта за София ", сподели при представянето на кандидатурата Георги Кадиев. 

От своя страна Никола Вапцаров съобщи, че е претендентът, който не се срами от потеклото си. Напротив, гордее се с него в лицето на Никола Йонков Вапцаров - гениалният стихотворец и герой за независимост и участник в съпротивата по време на Втората международна война. " Имам религия, че дружно може да почистим София от корупционните схеми, които я държат в клопката на безвремието и я задушават с презастрояването ", сподели той. Вапцаров е убеден и че " дружно може да създадем града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен ". 

" Имам религия, че София има ресурса и човешкия капитал да се трансформира в съвременен, динамичен и в същото време комфортен град за живеене ", уточни още Вапцаров, правейки с това отпратка към слогана на акцията си - " ВЯРА за София ". Той е въодушевен от едно от най-известните стихотворения на поета. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР