Битката между пловдивския общински съвет (ОбС) и Георги Гергов за

...
Битката между пловдивския общински съвет (ОбС) и Георги Гергов за
Коментари Харесай

Copy-paste гаври: Червеният олигарх Георги Гергов посяга към панаира с комични ходове

Битката сред пловдивския общински съвет (ОбС) и Георги Гергов за контрола върху Пловдивския панаир стартира да включва комични моменти.

Става дума за буквално повтаряне на към този момент взети решения – сдружението на предприемача „ Пълдин туринвест “ ще организира ново акционерно заседание със остарял дневен ред; с цел да го спре, Общински съвет би трябвало да повтори гласуването от ноемврийската сесия, като към този момент има импортирано предложение, копие на първото.

В центъра на сагата са варненските акции от панаирното сдружение, които морската община желае да апортира в „ Пълдин туринвест “.

След преместването Гергов би придобил към 79.3% от Панаира. Тъй като въпросът с акциите се точи много години, тази есен се очакваше финално решение на Върховния административен съд. Той пристигна на 15 ноември и постанови, че апортът на Варна в „ Пълдин туринвест “ е вероятен.

Реклама

Светкавично на другия ден Гергов насрочи акционерно заседание на „ Пълдин туринвест “ за 24 ноември, на което да бъдат признати акциите. Не бе спазен обаче 30-дневният период за привикване. След изострен напън от Демократична България Общински съвет реши да задължи кмета от ГЕРБ Здравко Димитров – Зико да се опълчи на приемането на акциите (в „ Пълдин туринвест “ дял има и общината).

Един от претекстовете – погазеният 30-дневен период. В резултат общината изиска анулация на решенията на събранието на „ Пълдин туринвест “ и прекъсване на производството по регистриране. То в действителност бе спряно, като жалбата на Гергов претърпя крах на две инстанции.

Докато тече тази правосъдна линия обаче, той задейства паралелна – насрочи безусловно същото събрание  на „ Пълдин туринвест “ за 9 януари – да одобри то варненските акции към този момент при спазен 30-дневен период. За да му се опълчи, в този момент общината би трябвало да повтори решенията си от ноември.

„ Надяваме се на поддръжка от съветниците на сесията на 19 декември “, разяснява във фейсбук Веселина Александрова от Демократична България през вчерашния ден, откакто групировката внесе предложение, с което още веднъж да задължи кмета Димитров да блокира желанията.

Всичко това демонстрира, че разногласието към въпросът ще е дълъг, пъстър с много правосъдни премеждия. И сигурно ще е измежду акцентите на локалния избор следващата година. Любопитен колорит е, че ГЕРБ не считат да издигат Здравко Димитров още веднъж, което оставя ръководството на града на самобитен автопилот до края на мандата.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР