Бих поел Министерство на културата, но при условие, че мога

...
Бих поел Министерство на културата, но при условие, че мога
Коментари Харесай

Калановски: Бих поел Министерство на културата с екип от по-умни от мен

Бих поел Министерство на културата, само че при изискване, че мога да подбера екип от по-умни от мен хора. Това е едиственият метод човек да успее. Това разяснява за " Твоят ден " по NOVA NEWS Веселин Калановски от " Демократична България ".

Според него в Министерствата на дигитализацията и на правораздаването е имало доста добра работа. " Мнозинството бе напуснато от една странна партия, която провали три Народно събрание. По някакъв метод би трябвало да засилим интереса на хората да гласоподават. Така ще избегнем неточности и ще осигуряваме кворум в Народното събрание ", счита той. И добави, че Демократична България може да откри общ език с всички партии, само че по избрани тематики.

По думите му в бранш " Култура " липсва обикновена нормативна база или има сбъркана такава. " Трябва да се промени Закона за културното завещание, който сега не работи. Също и Законът за авторските права, а фонд " Култура " би трябвало да бъде изваден от министерството и да има филиали. Трябва да се върнат и независимите посоки в Министерството на културата, да бъдат по-независими, да имат личен бюджет и да водят политики ", съобщи Калановски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР