ГЕРБ и ДПС имат трайна политика за неглижиране и намаляване

...
ГЕРБ и ДПС имат трайна политика за неглижиране и намаляване
Коментари Харесай

Тома Белев: ГЕРБ и ДПС заглушават влиянието на гражданското общество

ГЕРБ и Движение за права и свободи имат трайна политика за неглижиране и понижаване на гражданското присъединяване. Това съобщи Тома Белев , съпредседател на партията " Зелено придвижване ", пред БНР.

Твърдението му идва във връзка препоръчаните промени в Закона за поощряване на вложенията и в Закона за околната среда, които бяха импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи

По думите на Белев изказванията, че забавянето на огромните вложения идва поради процедурите по околната среда са " безусловно погрешни ". Според него промените в Закона за околната среда са извънредно рискови и изключително от разпореждането със собствеността на обществените държавни предприятия. В законопроекта е записано, че по искане на вложителя, без търг и конкурс, му се дава такава благосъстоятелност. Ако е вложител от клас А, тя му се дава на данъчна оценка.
 Президентът наложи несъгласие върху измененията в Закона за поощряване на вложенията
Президентът наложи несъгласие върху измененията в Закона за поощряване на вложенията

Според него те заплашват конституционно обезпеченото право на жителите на здравословна околна среда

Тома Белев изясни, че по този метод държавни гори, аграрни земи и такива към огромни инфраструктурни обекти, каквито са мините " Марица " Изток ", ще са като " огромни дарове " за вложителите.

Десислава Симова от " За Земята " също разяснява казуса, като съобщи, че приветства върху промените в Закона за вложенията.

И според нея от години има " червен пиар " във връзка с гражданските организации. Това тя също коментира по мотив абсурда с " Да запазим Корал ".
 Природозащитници упорстват за несъгласие върху измененията за поощряване на вложенията
Природозащитници упорстват за несъгласие върху измененията за поощряване на вложенията

Коалиция " За да остане природа в България " изпрати апел до президента Румен Радев

Припомняме, че на 29 април президентът Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Закона за поощряване на вложенията. Според него те заплашват конституционно обезпеченото право на българските жители на здравословна околна среда.

Държавният глава не оспорва нуждата от ускорение на построяването на обектите със стратегическо значение, само че връща за ново разискване в Народното събрание текстовете, чието използване би довело до понижаване на равнището на отговорност на администрацията за отбрана на живота и здравето на хората при осъществяването на огромни планове.

Законопроектът за измененията в двата закона бяха импортирани на 18 април от Делян Добрев, Станислав Анастасов, Младен Шишков, Хамид Хамид и Жечо Станков.  Коалиция " За да остане природа в България " излезе с позиция, че тези промени са рискови и нарушават Конституцията. на " За да остане природа в България " и партията " Зелено придвижване " пред Парламента. Тогава те заплашиха, че в случай че се одобряват измененията, ще призоват президента да наложи несъгласие.
 Природозащитници срещу измененията в Закона за запазване на околната
Природозащитници срещу измененията в Закона за запазване на околната

Предложението нарушава конституционното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР