Представители на всички синдикати от сектор Сигурност в Министерството на

...
Представители на всички синдикати от сектор Сигурност в Министерството на
Коментари Харесай

Синдикатите по сигурността искат увеличение на средствата за храна, поравно за всички

Представители на всички синдикати от бранш " Сигурност " в Министерството на правораздаването (МП) се срещнаха през днешния ден с министър Мария Павлова, с цел да обсъдят по какъв начин да се разпределят средствата по Постановление на Министерски съвет № 79 от тази година , планувани за увеличение на възнагражденията на работещите в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН), Главна дирекция " Охрана " (ГДО) и Бюрото по отбрана на предпазени лица (БЗЗЛ). Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на правосъдието през днешния ден.

Отпуснатите средства за трите профилирани дирекции на Министерство на правосъдието сега са 8.3 млн. лева Дали те да бъдат употребявани за процентно нарастване на главните хонорари или за повишаване на твърдите суми за храна, са били разискваните разновидности. Всички синдикати в трите профилирани дирекции на Министерство на правосъдието се оповестиха за увеличение на парите за храна, поравно за всички.

Дали това решение е допустимо, ще бъде в съгласие с Министерството на финансите. Оттам се чака и отговор на поисканите от министър Павлова близо 20 млн. лв. спомагателни средства за характерни служебни действия.

На срещата в Министерство на правосъдието участваха представители на Съюз на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат " Охрана ", Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците в ГДИН, Синдикат на работещите в местата за отнемане от независимост, защитаващ ползите на държавни чиновници от системата на ГДИН към КНСБ и новоучредената Синдикална организация на чиновниците в ББЗЛ. Участваха също представители на политическия кабинет в Министерство на правосъдието и професионалните управления на трите структури.

Припомняме, през вчерашния ден служебният вътрешен министър Калин Стоянов подписа две заповеди за на другите категории чиновници в Министерство на вътрешните работи. Със 100 лева се усилва считано от 1 януари 2024 година размерът на порциона.
 Кабинетът утвърди спомагателни разноски по бюджетите на министерства и ведомства
Кабинетът утвърди спомагателни разноски по бюджетите на министерства и ведомства

Целта е да се преодолее диспропорцията във възнагражденията на персонала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР