БГНЕС Омбудсманът Диана Ковачева сезира здравния министър д-р , европейския омбудсман

...
БГНЕС
Омбудсманът Диана Ковачева сезира здравния министър д-р , европейския омбудсман
Коментари Харесай

Омбудсманът сигнализира за проблеми с COVID сертификатите

 БГНЕС Омбудсманът Диана Ковачева сезира здравния министър доктор, европейския омбудсман и Европейска комисия за проблеми с Коронавирус документите на над 100 000 българи, оповестяват от институцията.

Ковачева упорства министър Кацаров да сложи на европейско равнище казуса на хората, които са преболедували Коронавирус - 19, само че не могат да получат цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз.

Причината е, че при тях зараза е открита с бърз антигенен тест и макар, че са били регистрирани в РЗИ и карантинирани, тези жители нямат право на евросертификат. Според условията на новия правилник подобен се издава единствено в случай че заболяването е открита с позитивен PCR.

Според Ковачева съществено се нарушават правата и на други десетки хиляди жители, при които заболяването е протекла безсимптомно, само че е потвърдена с антитела и имат построен имунитет против болестта.

Те също не попадат в признатите общи условия за издаването на документ. Тези хора не могат да бъдат и имунизирани, защото лекуващите лекари показват съществуването на висок титър на антитела против ковид като противопоказание за слагане на ваксина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР