БГНЕС Български съдия и семейството му са със забрана да влизат

...
БГНЕС
Български съдия и семейството му са със забрана да влизат
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Има едно раздвоение в говоренето на президента

 БГНЕС Български арбитър и фамилията му са със възбрана да влизат на територията на Съединени американски щати поради " присъединяване в сериозна корупция " - съмнение на държавния секретар на Щатите Майк Помпео. Съдия Андон Миталов от Специализирания съд става първият българин с такава глоба.

" Дали ще се проверява в допълнение Андон Миталов - това решение ще се вземе от способените органи. MВнР не е крайната инстанция, която има роля по този проблем. Не бих повярвал, че страна като Съединени американски щати не основава изказванията си на обстоятелства ", сподели в студиото на " България заран " зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

По думите му съдействие сред нас и Съединени американски щати по проблема с битката с корупцията не трябва да бъде ненадейно.

" Българите сме най-заинтересовани от това да осигурим среда без корупция. Няма по какъв начин обаче нашите сътрудници да не бъдат загрижени ", добави Георгиев.

Той разяснява и думите на основния прокурор Иван Гешев, че Москва и Сърбия пазят банкера Цветан Василев.

" Не считам, че може да се стигне до късане на дипломатическите връзки с Русия. Послание от правосъдната власт не трябва да се бърка с такова на държавното управление. Няма по какъв начин такива дейности да не са неприятни, България държи на своя суверенитет и на съблюдаване на законите ", изясни Георг Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-министърът на външните работи изрече и мнението си във връзка изказването на Румен Радев, който сне доверието си от кабинета.

" Това, че ние поредно и прецизно съблюдаваме уговорките си в Европейски Съюз и НАТО ли е продажба на държавен суверенитет? Външната политика е една от най-пресечните ни точки с президентството. Има едно раздвояване в говоренето на президента ", посочи Георгиев.

Той бе безапелационен, че Радев не се радва на особена интернационална известност и добави, че не счита, че нашите сътрудници ще бъдат разколебани поради това, което президентът направи.

" Темата с визите за Съединени американски щати е една от най-често поставяните при връзката ни с Вашингтон. Трипроцентната преграда на отводи е тази, която към момента не съумяваме да преодолеем. Ще продължим в тенденция на това да осъществим и този аршин ", съобщи Георгиев.

" Всичко, което вършим, касаещо енергийните планове, се прави по разпоредбите на Европейски Съюз. Нашата цел е диверсификация и да подсигуряваме това, че в един миг няма да бъдем обвързани единствено с един източник ", означи още зам.-министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР