Беззаконията в местната власт сякаш са невидими за серия правителства,

...
Беззаконията в местната власт сякаш са невидими за серия правителства,
Коментари Харесай

Narod.bg до прокуратурата: Всички капанчета в Слънчев бряг – незаконни, разпитайте кмета Николай Димитров на кого плащат?

Беззаконията в локалната власт като че ли са невидими за серия държавни управления, заети с боричкания за кокала в Народното събрание. Емблематичен образец за ненаказано, най-малко досега, деребейство, е кметуването на Николай Димитров, пети мандат отпред на общ. Несебър.

Както ви разказахме в поредност изявления има безчет мотиви градоначалникът да стане клиент на прокуратурата. Сега Narod.bg ѝ дава още един коз – грандиозна спекулация с преместваемите обекти в Слънчев бряг, които не заплащат наем на общината и даже крадат ток и вода.

Чиновник от кадастъра призна извънредно, че 100% от преместваемите обекти в курортния комплекс са нелегално сложени. Въпреки това клопки, каравани и будки стоят от години, инкасирайки тлъсти обороти в претъпкания през сезона курорт. Ясно е, че всеки един притежател на подобен обект си заплаща някъде, въпросът е къде и на кого?

Именно тук е ролята на държавното обвиняване, което би трябвало да привика на разпит кмета на Несебър Николай Димитров, който да изясни по какъв начин очеизвадно закононарушение от години не се глоби?!

 Всеки един преместваем търговски обект в Слънчев бряг е противозаконен, наем въпреки всичко се заплаща, само че не към общинския бюджет, а за нечии чекмеджета

Реклама

Процедурата, с цел да бъде сложена която и да е от противозаконните постройки, е следната: Преписките за поставяемите обекти след утвърждение на плановете на равнище комисия и общинска сесия следва да бъдат включени в единна скица за поставяемите обекти за територията на к.к. Слънчев бряг, която годишно да бъде съгласувана с Министерството на районното развиване и благоустройството, защото Слънчака е курорт от национално значение.

След координиране на тази скица по всяка една кореспонденция основният проектант на общината би трябвало да издаде позволение за слагане. Тогава законно обектът може да бъде подложен, а съгласно квадратурата общината би трябвало да начисли такса за употребената общинска повърхност. Несебър не събира такава такса по простата причина, че са сложени нелегално, нямат документи, а отсам и съображение за заплащане.

Някои от „ предприемачите ” въпреки всичко заплащат някаква тротоарна повърхност, само че множеството броят „ изсъхнало “ единствено на ръка. Тук би трябвало да отбележим, че на разпит, с изключение на кмета Николай Димитров, би трябвало да бъде подложен и шефът на отдел „ Търговия ” Мартин Ангелов Иванов, надълбоко във вътрешността в схемата.

За похлупак доста постоянно тези противозаконни обекти, заради това, че се употребяват от доближени до властта тарикати, се включват престъпно към електропреносната и ВИК-мрежата към партиди на общината и ползвателите не заплащат и стотинка към бюджета.

Властта пък напълно комфортно не ревизира от кое място противозаконните обекти се доставят с ток и вода. В това число включваме даже сергиите за сладолед и всевъзможни такива по отдадените за комерсиална повърхност от общината улици в Несебър, Слънчев бряг, Равда, Свети Влас и Обзор.

Очаквайте ТРЕТА ЧАСТ, с цел да научите за нови „ геройства ” на преялия кмет на Несебър Николай Димитров

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР