Безспорно Марк Жирардели е световна звезда. За всеки курорт и

...
Безспорно Марк Жирардели е световна звезда. За всеки курорт и
Коментари Харесай

Премиeрът: Ако нашите зелени отидат в Австрия, ще ликвидират целия зимен туризъм

Безспорно Марк Жирардели е международна звезда. За всеки курорт и за всяка страна да имаш сходни вложители е нещо доста хубаво. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред български публицисти в Австрия, откакто през вчерашния ден, че точно австрийската легенда в ските има 100% от собствеността на “Такс сървисиз лимитед ”, която е мажоритарен притежател на концесионера на ски зона “Банско ” – “Юлен ” АД.

„Така или другояче тематиката за Банско би трябвало да я развързваме и да отиваме към решение, тъй като това е един прелестен курорт“, акцентира Борисов.

„Виждате, че тук (в Австрия – бел. ред.) хората изкарват милиарди от туризма. С пъти повече лифтове и писти, и никаква екология. Тук няма ли зелени, аз не знам. Ако нашите зелени дойдат, ще унищожават целия отрасъл в Австрия, който е към 30-40%, цели провинции си изкарват хляба от това. Аз съм горделив, че България има най-силните зелени организации в света. Както виждате 20 година няма държавно управление, няма президент, който да откри кураж да се изправи и да каже: „Правилно решение е да се развива туризмът“, разяснява още Бойко Борисов.



По отношение на санкцията, наложена от Европейска комисия на БЕХ, министър-председателят означи, че сумата ще бъде платена не от жителите, а от облагата на сдруженията. Премиерът Борисов посочи, че договаряния са се водили три години, като първичната сума е била 300 млн. евро, която в следствие е понижена на 77 млн. „ Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система “, съобщи министър-председателят. По думите му би било изменничество, в случай че газопреносната система не е благосъстоятелност на българските жители и на страната.

Премиерът Бойко Борисов съобщи още, че България ще изиска спомагателни средства от Европейската комисия, с цел да продължи да охранява сполучливо външната граница на Европейски Съюз. „ Искаме още по-добре да се оправяме през идващите години “, добави министър-председателят във Виена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР