Безспорно ГЕРБ получават шанс да излязат от изолация след срещата

...
Безспорно ГЕРБ получават шанс да излязат от изолация след срещата
Коментари Харесай

Светлин Тачев: Срещата с ПП е шанс за ГЕРБ да излязат от изолацията

Безспорно ГЕРБ получават късмет да излязат от изолираност след срещата им с „ Продължаваме промяната “, защото на процедура след изборите от 4 април 2021 година те бяха изпаднали в тежка изолираност. Самото разделяне статукво-промяна ги беше сложило в изолираност от другите обединения.

Това съобщи в студиото на PrimeTime по Euronews Bulgaria социологът от „ Галъп интернешънъл “ Светлин Тачев.

Той уточни, че след първичните начертани линии, при които нямаше опция даже да започва работата на Народното събрание, в този момент може би поради това, че са почнали да работят дружно, в последна сметка се е стигнало и до срещата сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ (ПП).

Борисов стартира да усеща, че излиза от изолацията, в която беше попаднал и той дълго време се мъчеше да излезе от този конфликт статукво-промяна и да направи всичко допустимо политиката да влезе в конфликта изток-запад, тъй като там се усеща по-добре с опция повече да маневрира, защото напоследък декларира много евроатлантически позиции, което пък до някаква степен му разрешава да отбива офанзивите, че има проруски позиции.

Политическа партия също извличат позитив от срещата, тъй като имат късмет да показват своите политики в обществената сфера, счита Тачев.

„ В предходното Народно заседание Политическа партия иззе огромна част от концепциите и тезите на Демократична България, сега прави същото с Българска социалистическа партия – обществената политика, която предлага Българска социалистическа партия, в този момент Политическа партия има опция да я показва още по-добре, изземвайки функционалностите на левицата “, разяснява Тачев и добави, че не е изключено образуването на два огромни полюса в българската политика – ГЕРБ в център-дясно и Политическа партия в център-ляво на политическия набор.

Според Тачев с връщането на хартиените бюлетини се прави поредна крачка обратно в развиването на нашата народна власт.

Подобряването и демократизирането на изборния развой би трябвало да върви единствено напряко. На българския политически хайлайф му липсва поредност. Ние нямаме традицията, когато наложим нещо да го развиваме и надграждаме.

Социологът акцентира, че сбърканите протоколи са доста по-голям проблем от надписа, който изписваха час от изборните машини, дали неточност в деня на гласоподаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР