Безсъние е термин, използван за описание на намеса в нормалния

...
Безсъние е термин, използван за описание на намеса в нормалния
Коментари Харесай

Какво е безсъние?

Безсъние е термин, употребен за изложение на интервенция в естествения модел на съня. Симптомите включват закъснение на заспиването или събуждането доста рано заран преди завършването на цикъла на съня.

Доста постоянно, безсънието е по-скоро чувството за sleeplessness в сравнение с правилно нарушен сън. Това може да се дължи на неразположение или нарушаване на моделите на съня. Той е толкоз неуверен, че разсънва у вас възприятието, че сте нерадушен и изтощен.

Какво предизвиква бодърствуване?

Всеки от време на време се пробва да преодолее компликациите свързани със съня му. Моделите на съня са склонни да се трансформират с възрастта - по-възрастните хора се нуждаят от по-малко време за сън.

Безсънието си дели на две категории - главно, без никакви очевидни физически или екологични аргументи, и вторично, когато повода за него може да бъде разпозната.

Безсънието може да бъде класифицирано като преходно, краткосрочно или непрекъснато. Преходното бодърствуване трае единствено няколко нощи и може да се дължат на стрес, паники, заболяване, звук, сърбящи обриви, или някаква друга причина. Краткосрочното бодърствуване трае до три седмици, а аргументите за него са физически или прочувствени и нормално те могат да бъдат открити.

Дългосрочното бодърствуване може да се дължи и на фактори от околната среда - спи се на звук или няколко индивида спят в една стая.

Постоянното бодърствуване постоянно се дължи на проблеми със здравето. Причините за него би трябвало да се разпознават и да се лекуват. Но постоянно то е вследствие на болести, като сърдечни болести, диабет, астма, продължителен синузит, епилепсия, пептична язва или мъчителни положения, като болки в кръста и артрит. Безсънието може също да бъде породено от хронична приложимост на опиати или алкохол, несъразмерен банкет на кофеин, или корист с приспивателни.

Някои от необятно използваните медикаменти също могат да въздействат отрицателно на вашия сън. Ако имате съмнения за това обсъдете го с вашия доктор, само че не стопират приема на медикаментите, без лекарска консултация.

 Стрес

Психиатрични условия, такива като меланхолия или стрес, също могат да провокират дълготрайно бодърствуване.

Как се диагностицира безсънието?

Диагностиката на безсънието нормално се основава на признаците. След като те бъдат разисквани с доктор могат да се намерят ефикасни способи за справяне с него.

Приспивателните са единствено краткотрайно решение и може да бъде образуван неприятен табиет за тяхното приемане. Всички те би трябвало да се употребяват за допустимо най-кратък период и в най-малката ефикасна доза, тъй като те са известни и като хипнотични опиати и водят до потискащо деяние на централната нервна система. Те нормално са ефикасни за по-малко от 30 дни. Могат да бъдат токсични, в случай че се употребяват в огромни количества с алкохол или от хора, които имат респираторни болести.

Вместо хапчета могат да се ползват медитация и разнообразни техники за релаксация като други възможности способи за битка против безсънието.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР