Безпрецедентната стачка на три от най-големите американски автопроизводители ще има

...
Безпрецедентната стачка на три от най-големите американски автопроизводители ще има
Коментари Харесай

Служителите на три от най-големите автопроизводители в САЩ обявиха стачка

Безпрецедентната стачка на три от най-големите американски автопроизводители ще има значително отражение на локално равнище Съюзът на обединените автослужители упорства за нарастване на заплатите от 40% Десетдневна стачка на всички 140 000 членове на съюза може да коства на трите компании съвсем 1 милиарда $
Трети ден продължава стачката на чиновниците на три от най-големите американски автопроизводители. Това е невиждан съгласуван ход, в който вземат участие над 10 000 служащи в три завода, благосъстоятелност на General Motors, Ford и Stellantis, написа английската Военновъздушни сили. Засега индустриалните уреди на другите заводи ще продължат да работят, само че не се изключва разширение на стачните дейности отвън трите завода, намиращи се в Мисури, Охайо и Мичиган.

Спирането на индустриалния развой рискува повдигане на цените на колите и значително закъснение в работата на колосите в автоиндустрията. Компаниите и Съюзът на обединените автослужители спорят за изискванията на новите трудови съглашения. Съюзът упорства за нарастване на заплатите от 40% за своите 140 000 членове за интервал от 4 години; четиридневна работна седмица; връщане на автоматизираното индексиране на заплатите по отношение на инфлацията; прецизен предел на интервала, в който служащите се считат за " краткотраен " личен състав, лишен от профсъюзни привилегии.
Реклама Байдън поддържа стачкуващите
Стачка против трите компании едновременно е невиждана в историята на Съюза на обединените автослужители. Сегашните трудови съглашения изтекоха предишния четвъртък и управлението на профсъюза съобщи, че в този момент зависи напълно от промишлеността да позволи диспута: " Когато те стартират да се грижат за своите служащи, стачката ще завърши ".

Американският президент Джо Байдън към този момент е разговарял по телефона с представители на Съюза на обединените автослужители по отношение на договарянията. Той се разгласи в отбрана на стачкуващите, като сподели, че никой не желае блокаж в бранша, само че схваща недоволството на служащите. " Служителите заслужават обективен дял. Компаниите дадоха някои основни оферти, само че считам, че би трябвало да създадат още, с цел да подсигуряват, че рекордните корпоративни облаги ще се трансфорат в рекордни контракти ", разяснява Байдън.
Служителите заслужават обективен дял. Джо Байдън
президент на Съединени американски щати

Досега трите компании са подобрили предложенията си, като сега оферират нарастване на заплатите от 20%. Но чиновниците считат, че те могат да бъдат по-щедри след години на рекордни облаги. Профсъюзът оправдава настояванията си, като показва възнаграждението на ръководителите на фирмите, които са получили компенсационни пакети от по 20 млн. $ за предходната година.

Главният изпълнителен шеф на General Motors Мери Бара, която е получила пакет от 28 млн. $ за 2022 година, разяснява, че предлагането на компанията към служащите е " историческо ". Тя споделя, че настояванията на стачкуващите ще костват над 100 милиарда $ във време, в което General Motors би трябвало да влага в нови технологии. " Трябва да се уверим, че компанията ще просперира през идващите 115 години ", декларира Бара пред CBS. И добавя, че договарянията не престават.
Реклама Съществено отражение на локално ниво
Ford, General Motors и Stellantis съставляват общо към 40% от американските продажби на коли, макар че делът им спадна внезапно през последните 25 години с настъпването на непознати компании като Toyota.

Последният път, когато автоиндустрията бе изправена пред стачка, бе през 2019 година Тогава чиновниците в GM не се явиха на работа в продължение на шест седмици.

Десетдневна стачка на всички 140 000 служащи може да коства на трите компании съвсем 1 милиарда $, а служащите могат да изгубят заплати в размер на 900 млн. $, демонстрират изчисленията на Anderson Economic Group. Според тях прекъсването на работата би трябвало да бъде " много дълготрайно, с цел да се придвижи стрелката на знаците в националната стопанска система ", само че отражението на локално ниво ще бъде значително.
Свързани публикации VW: Регулациите на Европейски Съюз ще създадат бензиновите коли по-малко печеливши от електрическите 13 юли 2021, 14:50 Европейските автопроизводители дават обещание да усилят вложенията в Съединени американски щати 12 ноември 2019, 15:40
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР