Безпрецедентен жест на доверие демонстрира НАТО към България, след като

...
Безпрецедентен жест на доверие демонстрира НАТО към България, след като
Коментари Харесай

НАТО с безпрецедентен жест на доверие към България

Безпрецедентен жест на доверие показва НАТО към България, откакто Нидерландия разгласи подготвеност да изпрати самолети от пето потомство в България по отношение на спора сред Русия и Украйна. Това съобщи непрекъснатият представител на България в НАТО Драгомир Заков в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия. Това е първият път, когато се пращат такива самолети по източния фланг, акцентира Заков. „ Самолети от пето потомство не се изпращат в обезсърчителен съдружник, т.е., имат ни доверие “, похвали се той.

Българският представител удостовери новината, че НАТО няма да изпраща войски в Украйна, даже при положение на инвазия от страна на Русия. Причината е, че Киев не е член на алианса, а единствено сътрудник. Въпреки това в качеството си на сътрудник Украйна може да получи дипломатическа, логичистична и различен тип помощ, с която да построи своята отбрана. По думите му от североатлантическия пакт чакат деескалация на напрежението.

На въпрос дали има заплаха от раздори вътре в НАТО поради спора, той е безапелационен, че колкото повече Русия се пробва да всява раздори, толкоз повече страните членки ускоряват съдействието си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР