Без съмнение най-голямата изненада през днешния ден бе поднесена от

...
Без съмнение най-голямата изненада през днешния ден бе поднесена от
Коментари Харесай

Ново разочарование: Световният №58 не даде нито сет на финалиста от US Open в Токио

Без подозрение най-голямата изненада през днешния ден бе поднесена от Давид Гофен, който шокира международния №1 Карлос Алкарас в първия му формален дуел след огромния успех на US Open. Същата орис споходи и финалиста от Откритото състезание на Съединени американски щати Каспър Рууд, който през предходната седмица отпадна на четвъртфиналите в Токио, а през днешния ден не съумя да завоюва даже сет против международния №58 Хауме Мунар на старта на АТР 500 конкуренцията и отстъпи след разочароващото 3:6 3:6. Така испанецът продължава към идващия стадий на шампионата, където го чака конфликт с неговия съотечественик Педро Мартинес.

В началните минути самодейността бе на страната на любимеца, който демонстрираше непоклатимост от главната линия и успяваше да затрудни противника с помощта на прецизното ориентиране на ударите си. Съвсем скоро обаче играта на скандинавеца претърпя поражение и неточностите от неговата ракета изобилстваха, което позволяваше на непоставения играч да натрупа бързи точки в актива си, и по този начин се стигна до два пробива и преднина от 5:1 за Мунар. Въпреки изоставането си норвежецът сподели темперамент и отрази пет брейкбола, само че при шестата си опция испанецът бе безапелационен и затвори откриващата част в своя изгода.

Във втория сет Рууд продължи да изпитва усложнения на личен сервис, което стана причина за пробив в сметката на Мунар още в първия гейм. Началният удар на международния №58 също не бе на нужната висота, заради което той постоянно биваше изправен пред заплаха от загуба на преднината си. Това обаче по никакъв метод не тормози испанския представител, който в най-важните моменти изваждаше на показ най-хубавото от себе си, с цел да опази своя задатък, а след нова безупречна акция на ретур съумя да реализира втори пробив, с който постави завършек на разногласието.

WHAT AN UPSET!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР