Без нови попълнения ще замине ЦСКА за първия си лагер

...
Без нови попълнения ще замине ЦСКА за първия си лагер
Коментари Харесай

Акрапович ще даде шанс на всеки да докаже, че има място в ЦСКА

Без нови попълнения ще замине ЦСКА за първия си лагер в турския курорт Анталия от 6 до 17 януари. Там обаче към тима ще се причислят трима състезатели, като двама от тях ще изкарат експериментален интервал, а един ще дойде с подписан контракт. Зимната селекция ще продължи до края на месеца. Практиката на Бруно Акрапович най-често включва проби преди привличането на даден играч, само че въпреки всичко босненецът ще се довери и на мениджърското и скаутско звено в клуба.

Всички налични футболисти ще пътуват за първия лагер и ще получат късмет да бъдат част от състава през пролетния полусезон. Това удостовери Акрапович пред " Тема спорт ". Дори играчи, които на практика не попадаха в сметките на босненеца, откогато той пое отбора на 11 ноември, към този момент няма да бъдат преотстъпвани или освобождавани, а ще им се даде още една опция.

" Първо ще преценим и ще създадем сметка за футболистите след медицинските и кондиционни проби. Искам ги всички на първия лагер. Досега нямах толкоз време да се занимавам с такива неща, в този момент то ще бъде повече. Тренировките ще са структурирани по различен метод, по-трудни са и ще се види на 100% кой заслужава да играе повече. Феърплей и еднакъв късмет за всички ", съобщи Акрапович.

Това в най-пълна степен се отнася за централния бранител Нуно Томаш, чийто наем във финландския КуПС Куопио изтече в края на ноември и от този момент нямаше изясненост към бъдещето му. Договорът на португалеца с ЦСКА е до лятото на 2022 година.

" По принцип, когато наемът на един състезател свърши, той би трябвало да пристигна в тима. От него зависи по какъв начин ще се показа. Ако остава при нас, няма по какъв начин да не тръгне за лагера, с цел да може да преценява качествата му. Всички играчи би трябвало да ми покажат, че заслужават да са в състава и че не мога без тях. Същото важи и за него ", разяснява Акрапович обстановката с Томаш.

Сред състезателите, които играха по-малко в края на есента и чакат шанса си, са още крилото Митко Митков и нападателят Тонислав Йорданов. Първият получи късмет за изява за купата против Ботев (Ихтиман), когато бе пуснат като бек. По-сложна е обстановката с 22-годишния Йорданов, който има единствено 5 игрови минути през есента и се чака да се раздели с отбора през зимата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР