Берлин. Новият председател на Мюнхенската конференция по сигурността ще стане

...
Берлин. Новият председател на Мюнхенската конференция по сигурността ще стане
Коментари Харесай

Das Handelsblatt: Близък съратник на Меркел ще поеме ръководния пост на Мюнхенската конференция по сигурността

Берлин. Новият ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността ще стане някогашният непрекъснат представител на Федерална Република Германия в Организация на обединените нации Кристоф Хойсген, който ще поеме поста през февруари. Това разгласи актуалният началник на форума Волфганг Ишингер в изявление за вестник Das Handelsblatt .

„ Дойде времето да предадем оперативното управление [на конференцията] в ръцете на по-младите. Във връзка с това предложих Съветът на настоятелите да повери председателството на Мюнхенската конференция на Кристоф Хойсген “, сподели Ишингер, който управлява влиятелния конгрес от 2008 година насам „ Правомощията ще му бъдат трансферирани след идната конференция през февруари 2022 година Аз самият ще остана ръководител на Съвета на настоятелите “, разясни Ишинген.

Хойсген се счита за непосредствен сподвижник на Ангела Меркел. От 2005 до 2017 година той беше неин консултант по политиката за сигурност. След това бе назначен за непрекъснат представител на Германия в Организация на обединените нации и остана на този пост до септември тази година,когато бе сменен от Анте Лендерце.

Мюнхенската конференция по сигурността е учредена през 1962 година от немския журналист Евалд декор Клайст като „ среща на представители на министерствата на защитата “ на страните-членки на НАТО. От 1999 година в нея стартират да вземат участие политици и военни от страните от Централна и Източна Европа, както и представители на бизнеса. В рамките на форума обичайно се организират голям брой неофициални и персонални срещи на политици. През 2021 година Мюнхенската конференция по сигурността се организира във виртуален формат поради пандемията от COVID-19.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР