Белите дрехи не са много практични и често се замърсяват.

...
Белите дрехи не са много практични и често се замърсяват.
Коментари Харесай

Как да премахнем петна от бели дрехи?

Белите облекла не са доста практични и постоянно се замърсяват. Доста е мъчно да се поддържа чист бял цвят, а от време на време даже избелванията и многочислените измивания не оказват помощ. Ето няколко съвета по какъв начин да почистите белите облекла от петна:

1. Не отлагайте измиването. Колкото по-бързо започнете да почиствате белите облекла от полученото леке, толкоз по-лесно ще го премахнете. Това е изключително значимо за белите облекла.

* Можете да употребявате сапун за пране. За да извършите това, обработете петното с малко парчен сапун и по-късно го избършете с четка (ако типът плат позволява).

2. Не използвайте хлорирана белина. Бялото също е цвят и потреблението на хлорирана белина върху бели облекла ще отстрани белия цвят от тъканта. Най-добре е да употребявате белина въз основата на пероксид.

3. Не накисвайте петното. Това единствено му помогне да проникне още повече в тъканта.

4. Дръжте петното надалеч от топлота. По-добре е мръсните облекла да се съхраняват на изсъхнало място, надалеч от слънчева светлина. Освен това не сушете облеклата със сешоар, защото останалите петна ще се втъкнат още повече в плата. Това значи и да не гладите облекла, които имат леке.

5. Обичайните препарати за миене на съдове са отлично средство за авансово разчистване на петна.

6. Можете да смесите кислородна вода с перилен препарат и да нанесете сместа върху петното.

В тежки случаи можете да оставите сместа за известно време и да отмиете по-късно.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР