От Националната служба за охрана опровергаха думи на бившия премиер

...
От Националната служба за охрана опровергаха думи на бившия премиер
Коментари Харесай

От НСО подкараха Денков: Стриктно изпълняваме вменените ни със закон задължения

От Националната работа за защита опровергаха думи на някогашния министър председател Николай Денков. Става дума за негово изявление, че от НСО му взимат защитата.
„ По мотив изнесена неточна информация по адрес на Националната работа за защита в предаването „ Евродикоф “ на телевизия Евроком на 26.04.2024 година, НСО осведоми следното:
Националната работа за защита извършва прецизно вменените й със закон отговорности.
Съгласно Закона за НСО, профилиран превоз в спокойно време се осигуярава на лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател за период до 4 години след освобождението им от служба.
Съгласно наредбите на същия закон (чл. 19, алинея 1 и алинея 2), профилираният превоз е активност по защита. Тази активност не е преустановявана във връзка с създателя на неточните изказвания “, показват от НСО
Точните думи на някогашния министър председател са: „ От НСО ми споделиха, че ми вземат защитата. Казах добре, макар че ми се поставя. Не ми пука, или би трябвало да свършим работа и да сме смели, или нямаме място в политиката “, съобщи в събота Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР