Белгийското външно министерство извади тази вечер България от списъка на

...
Белгийското външно министерство извади тази вечер България от списъка на
Коментари Харесай

Белгия призна България за "зелена зона" без София и Варна

Белгийското външно министерство извади довечера България от листата на рискови за Ковид-19 страни ( " алената зона " ) и я включи в " зелената зона ". Но регионите на София (Югозападен) и Варна (Североизточен) остават в " алената зона ".

Българско семейство, което е хванало самолета от София за Брюксел, показа пред вестник " Сега " усещания от пътуването си:

" Ние писахме във формулярите, че сме били в региона на Бургас - то по този начин си беше. Но надали има по какъв начин да се ревизира. На летището в Шарлероа през днешния ден никой не ни изиска електронните заявления, които бяхме попълнили. Имаше напълно елементарен надзор на самоличността. Нямаше въпроси " за какво сте пътували ". (На отиване ме питаха за какво отпътувам.) Това обаче не изключва да бъдем потърсени в допълнение. Пътничка показа, че нейни близки, пътували преди дни също за Брюксел, са получили СМС с инструкции да се явят за PCR тест и да спазват 14-дневна карантина на адреса, който са показали, когато са попълнили формуляра. Ние подобен СМС към този момент не сме получавали. "

За разлика от спокойното идване в Брюксел картината в София е била по-напрегната: " На летището в София беше една дребна лудница, като имаше струпване в пет часа сутринта за влизане в Терминал 1. Нямаше никакъв кордон или заграждение, което да предотврати струпване на хора. Мнозина се блъскаха като животни, с цел да не ги пререждат. Каква физическа отдалеченост? "

По европейското разделяне България има шест района - по три северно и южно от Стара планина. От 1 август Североизточният и Югозападният район се считат от Брюксел за алена зона и всички жители, обитавали в тях, подлежат на наложителна карантина и тест при идването си в Белгия. В оранжева зона влизат три района - Северен централен, Югоизточен и Южен централен, като пътуването там следва да се прави при нараснало внимание, а карантината и пробата са целесъобразни. Тези правила се ползват единствено за несъществени пътувания, в това число туристическите. Актуална информация може да бъде открита на следния линк с адрес: https://diplomatie.belgium.be/fr
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР