Белгийските въоръжени сили са в пълна бойна готовност заради напрежението

...
Белгийските въоръжени сили са в пълна бойна готовност заради напрежението
Коментари Харесай

Белгийската армия се готви за неблагоприятно развитие на събитията в Украйна

Белгийските въоръжени сили са " в цялостна бойна подготвеност " поради напрежението сред Русия и Украйна, оповестяват през днешния ден локални медии, като се базират на изказване на белгийския шеф на защитата адмирал Мишел Хофман, съобщи Българска телеграфна агенция.

Адмиралът прецизира, че звената от белгийските въоръжени сили, планувани за присъединяване в дейности на НАТО, би трябвало да бъдат подготвени в цялостна степен. По неговите думи това не значи, че в случай че ситуацията се развие неподходящо, белгийските сили ще бъдат разгърнати. Хофман разяснява, че военните преразглеждат проектите си за деяние и тази оценка е обвързвана с обезпечаването на боевата подготвеност на съответните подразделения. Руската опасност по украинската граница ни тревожи доста, добавя адмиралът. Той оповестява, че предходната година в Северно море придвижването на корабите на съветските военноморски сили се е повишило с 30 на 100.

Това ни визира от политическа, дипломатическа и военна позиция, има отношение на стратегическо и тактическо ниво, изяснява Хофман. По неговите думи, за разлика от случаите до момента, когато войските се приготвят за присъединяване в интервенция на НАТО или в съдружни дейности, през днешния ден се постанова да се плануват действия за взаимна защита при доста натоварен конфликт. Трябва да разполагаме с подобаващите сили, готови и способни на устойчивост, които не губят способността да се реалокират и да се свързват с командването, готвим се за интервенция в спор сред две враждуващи страни, обобщава адмиралът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР