Беларуският президент Александър Лукашенко призова западните лидери, обсъждащи ситуацията в

...
Беларуският президент Александър Лукашенко призова западните лидери, обсъждащи ситуацията в
Коментари Харесай

Диктаторът Лукашенко: Западът финансира протестите у нас

Беларуският президент Александър Лукашенко прикани западните водачи, обсъждащи обстановката в Беларус, на първо време да извърнат внимание на проблемите в личните си страни. Според него митингите в страната са финансирани извън.

„ Ръководителите на западни страни ни оферират договаряния, диалози. А в това време си прокарват своята линия. Бих ги посъветвал: преди да ни сочат с пръст, да впишат в дневния ред на своите заседания въпросите към " жълтите жилетки " във Франция, ужасните вълнения в Съединени американски щати. Бих желал те преди всичко да прегледат митингите против коронавирусната изолираност в Германия и други страни от Европа”, сподели Лукашенко, представен от организация БелТА.

Президентът приказва на съвещание на националния съвет за сигурност. Западът продължава да финансира уличните митинги и вълнения в Беларус, твърди Лукашенко. " Естествено няма по какъв начин да проследим всички средства, идващи тук. Защото прекалено много средства идват като пари в брой. Ние обаче знаем това и ще се концентрираме върху този въпрос ", уточни Лукашенко.

В Беларус се организират многохилядни митинги след изборите в страната, на които Лукашенко разгласи, че е събрал 80% от вота. Според опозицията обаче резултатите са манипулирани и не би трябвало да бъдат приети. Беларус е наричана последната тирания на Европа поради репресивните подходи на властта в лицето на Лукашенко, продължаващи дълги години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР