Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс Ражон Рондо ще се откаже

...
Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс Ражон Рондо ще се откаже
Коментари Харесай

Рондо се отказва от ветеранския си договор с Лейкърс


Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс Ражон Рондо ще се откаже от опцията да продължи с един сезон контракта си с “езерняците” и ще се трансформира в свободен сътрудник, оповестява Basketball News, базирайки се на източник в асоциацията.

Ако плеймейкърът одобри разновидността да употребява опцията в сегашния си контракт, то той ще получи общо $2.6 милиона за идващия сезон като част от " ветеранската си договорка " с отбора, подписана през 2019-а. Очакванията са Рондо да употребява правото си на отвод и да постави подписа си върху нов контракт с Лейкърс, който да му обезпечи повече от минималните за деец $2.6 милиона за акцията, започваща към началото на 2021 година

Rajon Rondo will opt out of the final year with the Lakers and become an unrestricted free agent. Per
— NBA Retweet (@RTNBA)
34-годишният гард бе измежду основните играчи на калифорнийци в похода им към трофея от НБА. Двукратният първенец - един път с Бостън и един път с Лейкърс, се трансформира в баскетболиста с най-вече асистенции като запаса в плейофите, откакто записва 105 завършващи подавания, оставяйки аржентинската легенда Ману Джинобили на втората позиция с 95.

Upcoming Offseason

Player Options
A. Davis, $28.7M
K. Caldwell-Pope, $8.5M
A. Bradley, $5M
J. Mcgee, $4.2M
R. Rondo, $2.6M

Pending Free Agents
D. Howard
M. Morris
J. Dudley
D. Waiters
JR Smith
— Spotrac (@spotrac)
Лейкърс имат много работа за извършване през трансферния прозорец, защото цели десетима играчи в състава на Франк Вогъл могат да се трансфорат в евентуални свободни сътрудници - Антъни Дейвис, Кентейвъс Колдуел-Поуп, Ейвъри Брадли, ДжаВейл МакГий, Ражон Рондо, Дуайт Хауърд, Маркийф Морис, Джаред Дъдли, Дион Уейтърс и Джей Ар Смит.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР