Бащата на изчезналото дете се подложи на детектор на лъжата,

...
Бащата на изчезналото дете се подложи на детектор на лъжата,
Коментари Харесай

Мистерията със Сашко – как съмнението изяжда доброто

Бащата на изчезналото дете се подложи на детектор на лъжата, с цел да потвърди, че е почтен Набира популярност версията, че 12-годишното момче може да е отвлечено
Полиция, прокуратура, пожарникари, алпинисти, спасители, доброволци, мотористи, ловци, кучета, дронове, термокамери, хеликоптер, специфичната система за търсене „ Амбър Алърт “, 22 000 души в специфичната група във Facebook, екстрасенси, врачки...

Как е допустимо цялата тази жива мощ и най-модерна техника да не могат да открият и диря от дребния Сашко? Как е допустимо едно 12-годишно дете – без значение дали е с аутизъм или не, да се изпари и да не остави и най-малката диря в продължение на седмица? С какво се храни, къде се избавя от студа през нощта, къде се крие от дъжда?Отговор на тези въпроси, които си задава цяла България, няма. 
-->
Детето изчезна на 11 ноември в гористата околност над Профилакториума в планината Голо бърдо до Перник.В града не остана неотворено мазе, непретърсен двор, парк, кьоше. Гората в близост е обходена неведнъж. Но детето го няма и няма. Една входна врата на блок в центъра на Перник непрекъснато стои отворена - бабата на дребния Сашко я оставила, с цел да може момчето да си влезе, в случай че вероятно се прибере единствено. 

Непрекъснато валят сигнали, че някой някъде е видял дете, за което мисли, че е Сашко. Всичко се ревизира. Дори татко му съобщи в един от случаите: „ Това е моят наследник. Със същите маратонки като цвят, същият панталон, по някакъв метод си е сменил якето, не знам по какъв начин е станало, много е слаб и безсилен, тъй като не е ял от 3 дни, само че държи вода в лявата си ръка ", сподели тогава Александър Цветанов.„ Само него си имам и би трябвало да го намерим, да побързаме, тъй като към този момент е студено. Имам информация от екстрасенс, че би трябвало да се ревизират входовете и стълбите, някакъв бетон, до който стоял, без стени и порти. Ей там има един градеж и ще вървим да го проверим ", добави още той.

Ден по-късно другар на Цветанов сподели, че това не е Сашко и че татко му не реагира съответно, тъй като е доста изтощен. 

 Бащата на Сашко: Чувствам, че го държат някъде срещу волята му ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Неизвестността и безсилието последователно изядоха ентусиазма на стотиците хора, които се включиха в издирването. Доброволците започнаха да се отхвърлят. А безпомощността се трансформира в подозрение, което се насочи към неговите родители – татко му и майка му. 

„ Ти ли го умъртви? “ 

Наистина ли този въпрос е заложен на татко му и той ли накара Александър Цветков да се подложи на детектор на лъжата? Доброволци заподозряха, че получават неверни сигнали от бащата на изгубеното дете. Твърдят, че той се държи необичайно, не  изглежда задоволително обезпокоен. Че ги праща да търсят на някакви места, а самият той не отива с тях. „ Лутаме се по гори и паланки. Всички имат съмнения, версиите са доста - че бащата го укрива, има версии, че е похитен от майката ”, споделя доброволецът Румен Стефанов пред Нова ТВ.

 Мистерията

В четвъртък Александър Цветков се подложи на полиграф. " Детекторът на лъжата сподели, че споделям Истината, само че това не е от голяма важност за мен, тъй като синът ми го няма! Сашо, върни се към този момент! ", написа бащата във Facebook. Той е прекарал повече от 4 часа в полицейското ръководство в Перник. Полиграфът не е засякъл отклонения, потвърдиха от прокуратурата в града. 

Сутринта Александър Цветанов е призовал хората да се молят. „ Силата на общата молитва е доста значима! Да се помолим през днешния ден Сашо да се завърне! “, написа той.

А доброволците оповестиха, че приключват огромната акция по издирването на детето. От полицията пък оповестиха, че Александър е разгласен за общодържавно търсене, а търсенето му продължава с друга тактичност.

Другият въпрос, който си задават всички, е: 

Къде е майката на Сашко 

В сряда стана ясно, че прокуратурата желае да разпита Радостина Цветанова, която от години живее във Англия. Заминала е през 2019 година и от този момент не се е прибирала.Дали тя ще се върне в България и по кое време – не е ясно. След изгубването на сина й дамата е изтрила профила си във Facebook поради мненията. Репортер на bTV е съумял да се свърже с нея по телефона, само че тя е отказала всевъзможен коментар и прекъснала диалога.

 

От прокуратурата изясняват, че в случай че Радостина не се върне, има метод да я разпитат и на място. 

Появи се информация, че преди време Радостина се е пробвала да изведе сина си зад граница с подправена декларация от бащата. Но това не беше доказано. 

 Привикаха майката на Сашко! Какво отговори - Крими — Новини Стандарт

Радостина Цветанова има по-голям наследник от друга връзка, написа „ 24 часа “.  С бащата на Сашко се срещнали откакто станала помощник в адвокатската фирма му в Брезник, където той е нотариус. Женят се на 23 януари 2010 година  Развеждат се публично на 5 юли 2019 година по взаимно единодушие. Тогава Радостина към този момент  е напуснала фамилния дом. При развода родителските права са дадени на бащата, а тя може да вижда детето два пъти в седмицата или когато пожелае. Има право и да прекарва със сина си 15 дни през лятото. Съдът й присъжда да заплаща прехрана от 140 лв. на месец.

Бащата обаче има положителни финансови благоприятни условия. Със сина си живеят в апартамент в Перник, оказват помощ им бабата и лелята на Сашко. За момчето се поставят положителни грижи. Ходи в 8-мо учебно заведение всеки петък, като е на самостоятелна стратегия. С него работят учители и психолог, води го компаньон. Посещава логопед в София. От обясненията на татко му пред полицията излиза наяве, че Сашко се занимава с катерене, изобразяване, посещава нирвана терапия. Детето може да чете, да написа и да счита. Според педагозите той е крепко физически, добре гледано дете, хиперактивно, не търси контакти с други деца.

Версиите

„ Не мога да бъда безусловно сигурен, само че познавайки Алекс, не позволявам, че той просто ей по този начин би се изгубил в гората. Чувството ми като татко е, че той е държан някъде срещу неговата воля ”, подозира Александър Цветанов. Според него Сашко се ориентира доста добре. Той не има вяра, че е някъде на открито. Затова още в неделя стартира да насочва апели във фейсбук да търсят сина му в бункери, изоставени къщи, дворове, изби и други закрити пространства. 

Разбира се, в обществените мрежи се появиха версии, че е похитен от ромски катуни. Че е подслонен от клошари в изоставени постройки. Че се е качил на трен и е тръгнал в незнайна посока. Че е паднал във водоем, тъй като обича водата. Други пък се усъмниха, че изгубването му има нещо общо с предишното на татко му.

Изчезнал за 5 минути

В деня на случая Александър не е ходил на учебно заведение. Това обаче се е случвало и преди.В петък времето е прелестно и татко му взема решение да го заведе на разходка измежду природата. Минават през офис на куриерска компания следобяд, където за последно детето е снимано с камери до татко си. След това отиват до Профилакториума - от Перник до такава степен дистанцията с кола е 10-ина минути. Когато идват, таткото паркирал, а синът му слязъл да си играе. Трудноподвижният татко, който е с детска церебрална парализа, останал в автомобила за няколко минути, с цел да прочете нещо в телефона си. Часът е към 15,55. Когато вдигнал глава, Сашко към този момент го нямало. Александър почнал да обикаля и да го вика. Час и 10 минути след изгубването се обадил в полицията. Издирването стартира незабавно. Акцията е без казус у нас.

 Извънредни вести за издирването на Сашко - За Жената

Описанието, което бащата дава на детето си - облечено със сив суитшърт и сини дънки. Викове и мощен звук могат да го изплашат. Държи розова плюшена играчка. Това е единственото, което е взел със себе си от колата. 

Покрай тази розова играчка също се появиха десетки сигнали – всеки беше видял някъде плюшено мече, зайче или куче и бе предположил, че е на Сашко. Доброволци му оставяха кроасани в гората, а след това се питаха дали някой е видял опаковките – доказателство, че детето ги е намерило и изяло. Детски чорапи, якета, чанти, блузи, спортни екипи и всевъзможни други движимости са излъчени в полицията, с цел да се ревизира дали не са на търсеното дете.

Александър Цветков-младши към този момент е разгласен за търсене в цялата страна. Негови фотоси са разлепени на всички места, а от репортажите по медиите надали има някой в България, който не го познава. Баща му разгласява негови фотоси и няколко от картините на дребния Сашко. На множеството е рисувал  дървета, море, скали.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 142 от Наказателния кодекс под управлението на Окръжна прокуратура – Перник. От полицията в Перник оповестиха, че стартират търсене по „ характерни места “, които няма да оповестяват.

 Все повече от доброволците, които считат, че момчето е отвлечено. Те оферират да се разгласи парична премия за връщането на момчето. Готови са сами  да съберат сумата, а всичко да бъде оповестено през Министерство на вътрешните работи в народен ефир, с цел да може да добие известност от меродавен източник.

 Става ужасно! Шок с майката на Сашко - Общество — Новини Стандарт
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР