Бърз метаболизъм, щастлива перспектива - това са две неща, за

...
Бърз метаболизъм, щастлива перспектива - това са две неща, за
Коментари Харесай

Смехът топи калории! Пет начина да засилим метаболизма

Бърз метаболизъм, щастлива вероятност - това са две неща, за които всички можем да се съгласим, че си коства да се стремим. И в този момент учените осъзнават, че преследването на едно може естествено да докара и до двете.

Това, което знаем сигурно: Ключът към тази връзка е хормонът на глада лептин, който споделя на мозъка ви, че се чувствате сити. „ Лептинът оказва въздействие освен върху приема на храна, само че и върху настроението ви “, споделя доктор Пол Бургхард, помощник по хранене и просвета за храните в държавния университет Уейн в Детройт. Това частично се дължи на връзката на хормона с допамина, невротрансмитер, който управлява щастието и мотивацията. Като цяло, когато равнищата на лептин спаднат, освобождението на допамин се усилва. Тогава настроението стартира да се покачва.
-->
Ето пет тактики, които ще ви оказват помощ да постигнете благополучен баланс сред мозъка и тялото.

Упражнявайте се рано

Тренировката, изключително бягането и колоезденето, води до намаляване на равнищата на лептин, предизвиквайки прилив на допамин, споделя Фултън. „ Когато лептинът намалее, той изпраща сигнал до тялото ви, че би трябвало да ядете. Това подтиква производството на допамин, което от своя страна покачва мотивацията ви да спортувате по-дълго “, изяснява Фултън. Този отговор е излишък от праисторически времена. Тогава стремежът и вероятността ни се ускоряваха всякога, когато гладът се появяваше, с цел да ни приготви за триумф в намирането на храна. За да се възползвате изцяло от този резултат, тренирайте преди закуска. Тъй като не сте яли с часове, равнищата на лептин към този момент ще са ниски и ще можете да продължите по-дълго, което може да ускори метаболизма ви още повече.

Следете равнището на желязото

Ако имате недостиг на този минерал, ще бъде по-малко евентуално да постигнете преимуществата на реакцията лептин-допамин. Хората с най-ниски количества желязо са имали 3,2 пъти по-високи равнища на лептин от останалите, оповестява Journal of Clinical Investigation. Това даже може да докара до лептинова устойчивост, която се появява, когато равнищата на лептин останат прекомерно високи за прекомерно дълго време; хормонът стопира да въздейства на мозъка, като способства за наддаване на тегло и въодушевление. Стремете се към към 18 mg желязо дневно.

Смейте се

Вашето тяло реагира на смях по същия метод, както на малко умерено упражнение, откриха откриватели от университета Лома Линда в Калифорния. Според тях равнищата на лептин на хората понижават след гледане на комедиен филм. Проучване от университета Вандербилт откри, че откровеният смях усилва метаболизма с до 20 % и има доста доказателства, че ви прави по-щастливи. Номерът е да се смеете всеки ден.

Спете по-дълбоко

Не е загадка, че неналичието на сън ви прави раздразнителни, само че загубата на единствено два часа сън за три дни също може да докара до понижаване на метаболизма, съгласно изследване от 2015 година Лишаването от сън усилва желанието ви за нездравословна храна. Това е цикъл. Не спите добре, тъй че сте по-стресирани и жадувате за удобна храна с високо наличие на наситени мазнини. Това усилва възпалението, влошавайки настроението.

Не е значимо единствено какъв брой отлагате, само че и какъв брой възстановяващи са тези часове. Прекъсванията на съня са по-лоши за вашето психическо положение, в сравнение с да не регистрирате задоволително подобен.

Приемайте по-добри мазнини

Замяната на наситени мазнини от месо и млечни артикули с полиненаситени и мононенаситени мазнини в сьомгата, авокадото и ядките може да е от изгода за метаболизма и настроението ви, разкрива проучване в списание Frontiers in Neuroscience. Наситените мазнини ви карат да натрупвате висцерална лой, която забавя метаболизма и създава възпалителни молекули, които са свързани с депресията, споделя Фултън. Висцералната лой също създава лептин и може да усили възможностите ви за устойчивост към лептин. Друго изследване демонстрира, че ядките могат да оказват помощ за възстановяване на настроението ви и да оказват помощ за загуба на тегло. 

Източник: Профит.бг
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР