Сондажите в РСМ показваха една преднина на досегашната опозиция, те

...
Сондажите в РСМ показваха една преднина на досегашната опозиция, те
Коментари Харесай

Анализатор: Албанският политически блок ще изиграе важна роля след изборите в РСМ

Сондажите в РСМ посочваха една преднина на досегашната съпротива, те бяха затвърдени и на първия тур на президентските избори, който се организира на 24 април. Тенденциите бяха доказани и на втори тур, имаме една решителна победа на ВМРО-ДПМНЕ с към 43% от гласовете. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ историкът доцент Наум Кайчев. 

Тези гласове обаче не стигат за безусловно болшинство в Народното събрание и по последни данни ще имат 28 депутата в 120-местното заседание, тъй че ще би трябвало да се търсят съдружни сътрудници. Според доцент Кайчев тези сътрудници би трябвало да дойдат от албанския политически блок, където обстановката е забавна, тъй като в районен съд Македония има една много оживена и ненапълно паралелна политическа система на албанските гласоподаватели.

Кореспондентът на Българска телеграфна агенция Маринела Величкова уточни, че крайният резултат от тези избори е не просто любопитен, а и значим да бъде оценен.
Такава сериозна победа, каквато съумя да извоюва ВМРО-ДПМНЕ и Гордана Силяновска-Давкова, е нещо, което освен анализаторите, само че и самите политически партии би трябвало да проучват.
Маринела Величкова също изрази мнение, че много забавно ще бъде да се следи албанския политически блок, тъй като двете обединения от албански политически партии ще се надпреварват между тях.

Повече от диалога вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР