Банките в България, които имат открити сметки и делови взаимоотношения

...
Банките в България, които имат открити сметки и делови взаимоотношения
Коментари Харесай

БНБ: Сметките на лицата, санкционирани от САЩ, вече са блокирани

Банките в България, които имат открити сметки и настоятелен взаимоотношения със глобените лица по закона „ Магнитски” към този момент са подхванали нужните ограничаващи ограничения. Това излиза наяве от известие на Българската национална банка.

„ Съгласно изискана от банките и получена в Българска народна банка информация, всички банки в страната с открити сметки и настоятелен взаимоотношения с горепосочените лица към този момент са подхванали нужните ограничаващи ограничения, в това число блокиране на сметки, блокиране на карти, наложени запори и закриване на сметки. Някои от тези ограничения са подхванати авансово на други учредения преди публикуването на листата на OFAC”, написа в известието.

Освен това Българска народна банка ползва ограничаващи ограничения при покупко-продажби и интервенции в сходство с откритите вътрешни правила и процедури и условията на Закона за ограниченията против изпиране на пари, показват от Централната банка.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Бившият народен представител Делян Пеевски бе вкаран в черния лист на С...

против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков за забележителната им роля в корупцията у нас. По този метод Съединени американски щати забрани достъпа до американската финансова система, както на глобените лица, по този начин и на компаниите притежавани или ръководени от тях. Това е мощен удар за Пеевски, Божков, Желязков и компаниите свързани с тях, защото банките по света може да откажат да работят с тях, защото рискуват също да попаднат в черния лист на Съединени американски щати. Поради тази причина родното, свързани със глобените лица за „ да предпазят сдруженията с държавно и общинско присъединяване и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обсега на санкциите”.

Установените вътрешни правила и процедури в банките и настоящата нормативна рамка дават опция за използване на плануванаъа в Закона за ограниченията против изпиране на пари процедура, показват от Българска народна банка. Тази процедура включва известяван от банките на дирекция „ Финансово разузнаване “ на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), прекъсване от ДАНС на избрана интервенция или договорка за период до 5 работни дни, известяван от ДАНС на прокуратурата, искане от прокуратурата пред съответния съд за налагане на запор или забрана, изговаряне от съда в период до 24 часа, написа в известието.

В допълнение към това Българска народна банка изпратила до всички банки инструкции за спомагателни дейности и ограничения във връзка с клиенти на банките, включвани в описи на OFAC или аналогични описи на Министерството на финансите на Република България.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединени американски щати постановиха наказания против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и на всички свързани с...

Българска народна банка осведоми Министерския съвет, Министерството на финансите, Министерството на правораздаването, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи и ДАНС за напътствията, изпратени до банките, показват от централната банка.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР