Банкерът Цветан Василев разкри, че неколкократно е уведомил бившите премиери

...
Банкерът Цветан Василев разкри, че неколкократно е уведомил бившите премиери
Коментари Харесай

Цветан Василев: Плевнелиев е натискал Пеевски да тръгне срещу КТБ

Банкерът Цветан Василев разкри, че неколкократно е уведомил някогашните министър председатели Сергей Станишев и Пламен Орешарски за идния разгром над Корпоративна комерсиална банка. Василев посочи, че е посетил настоящия водач на европейските социалисти в неговия дом, където е бил и предприемачът Гриша Ганчев.
По думите му в изявление за BiT и Станишев, и Орешарски не създали нищо след получените сигнали и не са алармирали съответните институции. Бездействал и някогашният финансов министър Петър Чобанов.
" Станишев беше ръководител на партията-мандатоносител. Той не си извърши дилемите като подобен. И с Бойко Борисов съм приказвал, макар че по това време беше в съпротива. През лятото на 2014-а Борисов като водач на водещата опозиционна партия сподели, че отговорни за погрома са Орешарски, Чобанов и Искров. Не видяхме обаче никакви дейности против тях, когато пристигна на власт ", описа банкерът, съгласно който Пламен Орешарски е бил заплатен от " турската партия " за бездействието си с президентска кандидатура.
" Президентът Плевнелиев ми е любим, имах една среща с него и погнусата ми продължава ", добави Василев, който с изключение на всичко назова Росен Плевнелиев - безгръбначно . Според Цветан Василев ескпрезидентът също е знаел за готвената офанзива против банката.
Съпругата на банкера - Антоанета, разкри, че фамилията ѝ е получавало в Белград " послания от Бойко Борисов " и други фактори от ГЕРБ. " Все повече хора в ГЕРБ се съмняват в техния водач ", добави притежателят на КТБ.
" Около 20 юни 2014 година от българската прокуратура ми желаеха пари, с цел да не бъдат упрекнати моята брачна половинка и щерка ", изясни Василев, съгласно който сумата е била 1 милион евро. Той даде обещание в предстоящ миг да разкрие имената на рекетьорите си.
След което описа за един от последните си диалози с Делян Пеевски. " Нямам подозрения, че и президентът Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар против банката. В един от диалозите ми с Пеевски той ми сподели, че точно Плевнелиев го натиска посредством Лютви Местан да тръгне против мен и КТБ ", изясни Цветан Василев.
" Цялото обвързване на Борисов с Пеевски, което мисля, че и слепците са прогледнали и са го видели, кара от ден на ден хора от ГЕРБ да се съмняват в техния водач ", сподели още Цветан Василев.
Антоанета Василева разкри, че в Белград непрекъснато са идвали хора, които да ги заплашват. " Пращани са ни послания от " фактори от ГЕРБ " и от Борисов ", внесе светлина фамилията. Василев удостовери информацията, че Делян Пеевски приготвя бягството си в Дубай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР