Банката “Креди Сюис (Credit Suisse) изживява труден момент. Днес тя

...
Банката “Креди Сюис (Credit Suisse) изживява труден момент. Днес тя
Коментари Харесай

Креди Сюис ще изкупи обратно дълг на стойност 3 млрд. долара

Банката “Креди Сюис ” (Credit Suisse) изживява сложен миг. Днес тя предложи да изкупи назад до 3 милиарда швейцарски франка (3,03 милиарда долара) дългови скъпи бумаги, пробвайки се да се оправи с падащата цена на акциите и повишаването на залозите против нейния дълг, заяви CNBC.

" Трансакциите са в сходство с нашия самодеен метод към ръководството на цялостния ни състав на пасивите и усъвършенстването на разноските за лихви и ни разрешават да се възползваме от пазарните условия за назад изкупуване на дълг на атрактивни цени, " се показва в известие на банката.

Швейцарският заемодател също по този начин удостовери, че продава известния си хотел Savoy във финансовия регион на Цюрих, което провокира някои спекулации, че се бори за ликвидност.

Тази седмица акциите на “Креди Сюис ” за малко доближиха най-ниското си равнище, а суаповете за кредитно несъблюдение доближиха рекордно високо равнище на фона на страха на пазара по отношение на бъдещето му.

В момента се организира огромен стратегически обзор на банката (след поредност от скандали) под управлението на нов основен изпълнителен шеф. Актуална информация за резултата от него дружно с данни за тримесечните облаги ще бъдат оповестени на 27 октомври.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР