Банката Credit Suisse заяви във вторник, че ще понесе загуби

...
Банката Credit Suisse заяви във вторник, че ще понесе загуби
Коментари Харесай

Загубите на Credit Suisse от скандала с хедж фонда Archegos достигат 4,7 млрд. долара



Банката Credit Suisse съобщи във вторник, че ще понесе загуби от 4,4 милиарда швейцарски франка (около 4,7 милиарда щатски долара) от, което накара огромната швейцарска финансова институция да направи главен ремонт в управлението на своите капиталово и рисково подразделения.

Пострадалата от абсурда банка в този момент чака да регистрира загуба за първото тримесечие от към 900 милиона швейцарски франка. Също по този начин тя разгласи, че прекратява проектите си за назад изкупуване на акции и понижава раздаваните дивиденти с две трети.

Втората по величина швейцарска банка, която се наложи напоследък да разпродаде акции на стойност над 2 милиарда $, с цел да приключи експозицията си към хедж фонда Archegos, съобщи, че основният шеф по ръководство на риска Лара Уорнър и Брайън Чин, началник на капиталовото банкиране, се отдръпват след осъществените загуби, оповестява Ройтерс.

" Значителната загуба за бизнеса ни, обвързвана с банкрута на основан в Съединени американски щати хедж фонд, е неприемлива “, съобщи основният изпълнителен шеф на Credit Suisse Томас Готщайн и добави: " Ще бъдат извлечени съществени уроци. Credit Suisse остава голяма институция с богата история ".

Фалитът на Archegos е вторият огромен скандал за Credit Suisse от малко повече от месец след колапса на компанията за финансови услуги Greensill Capital, като акциите на швейцарската банка поевтиняха с цели 25% от 1-ви март насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР