Бълнуването е много често срещано състояние. Някои хора го изговарят

...
Бълнуването е много често срещано състояние. Някои хора го изговарят
Коментари Харесай

На какво се дължи бълнуването

Бълнуването е доста постоянно срещано положение. Някои хора го изговарят думите неразбираемо и не се схваща какво тъкмо приказват, само че други изговарят думите напълно отчетливо – съвсем можеш да схванеш какво се случва в съня на индивида.

Има и случаи, когато хората буйстват по време на бълнуването. На какво се дължи говоренето насън и има ли нещо общо със здравето на хората, да разгледаме в идващите редове.

Говоренето на сън или бълнуването е част от парасомнията. По този метод се назовават всевъзможни положения, които ни се случват по време на съня, само че са нежелани. Към парасомнията се причислява и сомнамбулизмът.

Смята се, че това положение (бълнуването) може да се е появило в резултат на някакъв стрес или на предпочитание на изразим страст, която в действителността не изричаме.

 Бълнуване

Понякога бълнуването може да е провокирано от използването на алкохол, някакви таблетки, депресивни положения. При огромна част от хората се появява в резултат на претърпяна доста мощна страст или на липса на задоволително сън.

Много постоянно казаното от вас остава заключено в съзнанието ви. На идната заран не вярвате на разказите на хората до вас, че фактически бълнувате.

Смята се, че бълнуването с неразбираеми думи се случва по време на NON-REM или на REM съня. REM в дословен превод на български е бързо движещи се очи.

В NON-REM съня, думите при бълнуване са неразбираеми и не могат да се свържат в изречение. Ако приказваме за нарушаване в REM съня, тогава към този момент думите се изговарят вярно и могат да се чуят ясно от близките.

Тук могат да се появят много прочувствени изявления – можете да започнете да викате или да говорите мощно и ясно, със императивен звук. Изглежда като че ли сте будни. И от това на идващия ден нормално не си спомняте нищо.

Смята се, че половината от децата по света приказват до момента в който спят. Това се дефинира като метод те да се оправят с прекомерното количество информация, което са получили с течение на деня.

Ако страдате от бълнуване, това което експерти поучават като решение на казуса е да измененията метода си на живот и главно да избягвате напрежението.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР