Балканите имат нужда от сътрудничество и партньорство, от обединение. Народната

...
Балканите имат нужда от сътрудничество и партньорство, от обединение. Народната
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Балканите имат нужда от обединение

Балканите имат потребност от съдействие и партньорство, от обединяване. Народната дипломация може да бъде основа на едно такова обединяване. Федерация от неправителствени организации от другите балкански страни би било положително начало за постигането на значително цели във всяка една сфера. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по време на конференцията „ Народната дипломация като фактор за развиване на разговора, 

разширение на интернационалните социално-икономически връзки, подсилване на сигурността и стабилизиране на мира на земята “ проведена от проф. доктор Захари Захариев в Българска академия на науките. В нея взеха присъединяване дипломати, политици, научни, културни и публични дейци, анализатори и експерти от България, Русия, Европа и Азия.

По думите на Паргов Балканска федерация от неправителствени организации би била добра мрежа и основа, в това число и в подтекста на Българо - съветските връзки.

„ Това ще е основа, само че не за напън върху държавните управления, а инструмент за решение на проблеми и градене на мостове предвид на опазване на мира, икономическото съдействие и разцвет в района “, изясни той.

Лидерът на столичните социалисти счита, че има какво още да се желае в връзките сред България и Русия. „ Трябват още старания в полагането на основи на тази гражданска маса, която да взе участие интензивно в развиването на тези връзки от позиция на разговора във всевъзможен аспект, освен политически “, съобщи той.

„ Народната дипломация и разговора сред България и Русия е мощно нарушен в наши дни, в подтекста на това геополитическото опълчване със Съединени американски щати “, сподели Паргов.

Той счита, че сътрудник и участник в целия този развой може и би трябвало да бъде гражданското общество. „ Много ми се желае от съветска страна да има по-засилено присъединяване под формата на неправителствени организации, които сполучливо да вземат участие на всяко ниво – без значение дали е с съответна цел, или в границите на културата “, съобщи още Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР