Българското правителство показва храброст по темата за РСМ, но страхливост

...
Българското правителство показва храброст по темата за РСМ, но страхливост
Коментари Харесай

Ковачев: Управляващи се снишават по Тодорживковски

Българското държавно управление демонстрира смелост по тематиката за РСМ, само че плашливост към въоръжаването на Украйна. Премиерът извива ръцете на обединението по отношението участието на РСМ в Европейски Съюз. Това сподели в ефира на „ Денят на живо” по NOVANEWS евродепутатът Андрей Ковачев.

„ Премиерът непрестанно приказва по какъв начин той ще вдигне ветото за участие на РСМ в Европейски Съюз до юни месец. Извива и ръцете на обединението, че в случай че не го създадат, няма да има държавно управление, като по този начин цели да уплаши партии като Българска социалистическа партия, за които отиването на предварителни избори не е добър вид. Личи си и некомпетентността на Петков по повод историческите обстоятелства. По тематиката за ветото на РСМ виждаме изключителна храброст и смелост, а по тематиката за даване на оръжия на Украйна следим снишаване и плашливост по тодорживковски”, добави той.

Евродепутатът е безапелационен, че България като член на интернационалната общественост би трябвало да помогне на жертвата Украйна, в това число и с отбранителна техника.

„ В няколко резолюции се приканва за оптималната помощ за сражаващата се държава”, добави той.

Ковачев разяснява още, че над 600 милиона евро се изплащат всекидневно към съветската военна машина, като зависимостта на Европа от Русия би трябвало да спре.

„ Дадохме на Украйна еднократно помощ от един милиард. За два дни на Русия се оказва, че даваме повече в сравнение с един път на Украйна. Има непропорционалност и би трябвало да действаме към понижаване в тази посока. България и Европа би трябвало да са самостоятелни от един енергиен източник, какъвто все още е Русия. Целият Европейски Съюз беше доверчив и нежелаеше да осъзнае, че по този начин не може от тук нататък. Войната ни сподели, че неотложно би трябвало да предприемем решителни дейности в тази посока и да понижим зависимостите от газ и нефт. За България това няма по какъв начин да се случи незабавно, развой е. Сега отговорността е в ръцете на българското държавно управление да забележим по какъв начин ще реализира диверсификацията”, изясни той.

По отношение българските моряци на кораба „ Царевна” Андрей Ковачев разяснява, че би трябвало да се направи всичко допустимо сагата да завърши, а не тематиката да се употребява агитация.

Евродепутатът обърна внимание и на президентските избори във Франция. По думите му ще бъде изненада, в случай че Марин льо Пен се окаже крайният победител в конкуренцията.

„ Победа на Льо Пен би означавала промяна на курса на Франция. Към момента тя е един от моторите на Европа, дружно с Германия. Евентуална нейна победа би сменила тази посока и тази на целия Европейски Съюз. От повече интеграция към повече вглеждане към националните правителства”, счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР