Българското европредседателство официално е открито, но заедно с еуфорията, върви

...
Българското европредседателство официално е открито, но заедно с еуфорията, върви
Коментари Харесай

Протестите – заради липсата на доверие в политиците ни

Българското европредседателство публично е намерено, само че дружно с еуфорията, върви и негодуванието към институциите и властта. Поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз изкара редица класи като служители на реда и екозащитници на митинг. "Тези шествия бяха основани от държавното управление посредством взимане на недомислени решения в края на годината. Да чакаме от българските жители да се откажат да стачкуват, единствено тъй като някой се тормози, че ще се изложим, е наивно. Истинската драма е, че българите нямат доверие към политиците ни – по тази причина сме очевидци на толкоз доста митинги ", акцентира политологът Христо Панчугов.
В студиото на "Денят ON AIR " европеистът доктор Вихър Георгиев удостовери, че упованието жителите да не стачкуват, тъй като имало късмет да се изложим пред Европейски Съюз, е безгрижно.
"Няма по какъв начин да кажем на хората да спрат да се вълнуват. Протести има, имало е и ще има, без значение от председателството. Но би трябвало да използваме това време да разбираем на българските жители какво в действителност прави Европейски Съюз в дълбочина. Повечето имат потребителско отношение към Съюза. Също по този начин, би трябвало да подтикваме българите повече да вземат участие в политическия живот ", безапелационен бе анализаторът.
Мнозина от властимащите, а и от гласоподавателите, се тормозят от вота на съмнение или по-точно що за отзив би имал той измежду еврочиновниците.
"Няма такова нещо като съпротива в коалиция. Нормално е опозицията да внася избор на съмнение точно, когато съперниците им са най-уязвими. Въпросът е какъв резултат ще има от това? Важно е също дали Движение за права и свободи ще поддържа този избор ", разясни водачът на "Земеделски национален съюз " Румен Йончев пред Bulgaria ON AIR.
Панчугов добави, че е наивно да се чака българската съпротива да не се възползва от председателството, изключително откакто имат претекстове, само че е значимо дали има смислени учредения за вота на съмнение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР