До момента няма подаден нито един сигнал за купуване и

...
До момента няма подаден нито един сигнал за купуване и
Коментари Харесай

До момента няма нито един сигнал за купуване на гласове в Монтанско

До момента няма подаден нито един сигнал за пазаруване и пласиране на гласове или други нарушавания, свързани с изборния развой в област Монтана, заяви на среща на ангажираните с изборите институции окръжният прокурор на Монтана Росен Русинов.
Той посочи, че прокуратурата и полицията имат подготвеност за инспекция на всеки един постъпил сигнал и прикани жителите, които виждат някакво нарушаване, обвързвано с идните избори на народен и европейски парламент, да оповестяват в прокуратурата или полицията.
Сигнали за пазаруване на гласове или други нарушавания не са подавани досега нито в полицията, нито в Районната изборна комисия, оповестиха представителите на двете институции.
Областният шеф на Монтана Ивайло Антонов, който беше хазаин и основател на срещата, прикани виновните за изборите да създадат всичко допустимо, с цел да се подсигурява почтен избор в района на 9 юни.
От Областната дирекция на полицията в Монтана оповестиха, че за парламентарните избори през април 2023 година в района имаше 60 сигнала за пазаруване на гласове и други изборни нарушавания, по които бяха формирани 12 досъдебни производства. За локалните избори през октомври и ноември 2023 в региона имаше над 150 сигнала за пазаруване на гласове, корпоративен избор, избирателен туризъм и други изборни нарушавания, по които бяха формирани 25 досъдебни производства.
От Съдебната палата в Монтана оповестиха, че за двата последни избора в района към този момент има завършили с неоправдателни присъди правосъдни каузи против търговци на гласове./БТА
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР