Българският топ боксьор при професионалистите Кубрат Пулев излиза в събота

...
Българският топ боксьор при професионалистите Кубрат Пулев излиза в събота
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Срещу Джошуа ще се бия за баща ми

Българският топ боксьор при експертите Кубрат Пулев излиза в събота във втория си максимален мач в своята кариера. 39-годишният софиянец се изправя против Антъни Джошуа в борба за поясите на IBF, WBA, WBO и IBO. Двубоят ще е на " Уембли Арена " в Лондон, а преди мача Кобрата съобщи, че ще се бие в чест на умрелия си татко.

" Трябва да разберете татко ми. Той бе първенец на България в тежка категория и бе фанатик на тематика бокс - обичаше този спорт до полуда. Той искаше децата му да бъдат първенци по бокс, само че първото му дете бе щерка, по-късно той има още две дъщери, преди да се роди първото момче. Първите ми диалози с татко ми са били за бокс. Вкъщи имам фотография с ръкавици, които ми стигат съвсем до подмишниците. Тогава съм може би на една година. На четири имам още една сходна фотография ", споделя Пулев пред " Daily Mail ".

Kubrat Pulev summed up. " Some big stiff, stupid European fighter ".

— Stay Humble Yeah (@stay_yeah)
" Спомням си по какъв начин един път споделих на татко ми: " Татко, желая с брат ми да излезем да играем с другите деца ". Но той сподели: " Не, не, не, в този момент ще ви покажа нещо ". Тогава ни заведе в мазето и ни накара да удряме ръцете му. Това бе животът ми. Баща ми непрекъснато говореше за бокс. Той споделяше: " Вие ще сте огромни първенци и всеки ще знае кой е Кубрат и кой Тервел ". Ние бяхме дребни и аз от време на време си мислех, че е вманиачен, в действителност ли има вяра в това нещо? В нашето семейство нямахме доста пари, както и множеството хора в дребните страни. Но той ни споделяше: " Ще имате пари, ще имате почитание, хората ще ви познават ". Когато си приказваме с Тервел в този момент, постоянно загатваме това и сме изумени по какъв начин всичко стана факт ", споделя още Кобрата.

Софиянецът описа и за тежката загуба на майка си още в ранна детска възраст.

" Загубата на майка ни ни направи още по-силни. Изгради характерите ни. Никой не си избира сходно нещо. Израснахме без да бъдем глезени или презадоволени. Това те построява по някакъв метод. Като бойци, с Тервел оценяваме цената на всяка секунда, която Бог ни е дал. Роден съм за това. Баща ми умря на 80 години, преди да получа този късмет. Но той ще ме гледа от горната страна и аз ще го накарам да се гордее ", приключи Кубрат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР